Vihjaajan nimi: Iivari Ingves

Kotirata: Nykyisin Turku, mutta periaatteessa Forssa.

Miten tulin ravien pariin: Päädyin ravien pariin aluksi isäni kautta, joka oli raviselostuksen pioneereihin kuulunut Kenneth Ingves. Muutenkin sukulaissuhteet ovat olleet vahvat lajiin, sillä äitini puolelta serkkujani ovat Hannu-Pekka ja Janne Korpi sekä monteratsastaja Saara Jalasti.

Kosketus hevosiin: Minulla on ollut kaksi kimppahevosta, joiden hankinnassa olen myös ollut osallisena. Ensimmäinen oli lahjakas Tindra Farming, jonka ura oli kuitenkin jalkaongelmien takia lyhyehkö. Toinen on Zulu Hoss. Se päätyi kimpallemme Harri Koivusen suosituksen kautta.

Mitä pidät vihjaamisessa keskeisimpänä: Vihjaamisesssa tärkeintä on, että uskaltaa pistää itsentä likoon, eikä pelkää ottaa kantaa. Hyvän vihjaajan tulee ymmärtää hevosten ominaisuudet ja lähtöjen luonteet kokonaisvaltaisesti. Ihmiset tuijottavat paljon hevosten tauluja, mutta vihjaajan pitää hahmottaa suoritukset sijoitusten takana.

Suosikkipelimuoto: Kaksari (hyvä palautusprosentti ja vaihdot kestävät sentään jotain.)

Paras keino pelata totoa voitollisesti: Kokonaisvaltainen lähtöjen ja kerrointen analysointi; esimerkiksi yksi poisjäänti voi muuttaa lähdön luonteen täysin. Paikan päällä käyminen helpottaa selvästi, sillä hevosista pystyy lämmitysten ja pruuvien perusteella lukemaan paljon. Kaiken kaikkiaan tulee osata käyttää kaikki saatavilla oleva informaatio hyödyksi.

Ikimuistoisin ravikokemuksesi: Ikimuistoisimmat kokemukset ovat Varennen ME-juoksu ja Zulu Hossin 76-voitto.

Vihjaajaesittelyissä Hevosurheilun vihjaajat kertovat itsestään ja suhteestaan raviurheiluun sekä pelaamiseen.