Vihjaajan nimi: Keijo Maliniemi

Kotirata: Kaustinen.

Miten tulin ravien pariin: Alakouluikäisenä Halsuan Miljoonaravien kautta.

Kosketus hevosiin: Isällä oli aina hevosia. Niillä tehtiin pelto- ja metsätöitä, joihin pääsin itsekin osalliseksi.

Vihjehistoria: Oulun raviradan vihjelehti Kaksaria tein muutamana vuonna 1980-luvulla ja Kaustisen raviradan vihjelehti Kasinoa vuosina 1997–2004. Kaustisen raviradan Nettivihjeistä olen vastannut vuosituhannen vaihteesta lähtien. Perhonjokilaakson raviavustaja olen ollut vuodesta 1992 alkaen. Keskipohjanmaa-lehden ravivihjeitä olen tehnyt enemmän tai vähemmän säännöllisesti 2000-luvun alkuvuosista lähtien. Hevosurheilussa alkoi kesällä neljäs vuosi.

Mitä pidät vihjaamisessa keskeisimpänä: Ravien jatkuva seuraaminen on kaiken perusta. On tunnettava muutkin kuin vain kotiratansa hevoset.

Suosikkipelimuoto: Kaksari ja Toto4.

Paras keino pelata totoa voitollisesti: Ei tähän mitään yksiselitteistä tapaa ole, mutta pelimenestystään voi parantaa käymällä mahdollisimman paljon raveissa. Hevosten lämmityksiä seuraamalla ja vertaamalla saa arvokasta tietoa niiden päivän vireestä. Kun tähän lisätään huolella tehdyt kotiläksyt, eli saatavilla olevan vihjemateriaalin tarkka seulonta, ollaan oikealla tiellä. Hyvällä ystävälläni oli tapana sanoa, että tärkeintä ei ole suuret voitot vaan ne pienet tappiot. Tämä on hyvä ohje tänäkin päivänä.

Esikuvasi vihjaajana: Olen ollut Hevosurheilun tilaaja vuodesta 1974 lähtien. Ilkka Salokankaan vihjeitä ja juttuja tuli seurattua aikanaan tarkkaan.

Ikimuistoisin ravikokemuksesi: Jexpress Dahlian UET GP-voitto Teivossa 1992.  Viikon pääpeli oli silloin V65, ja se päättyi ko. lähtöön. Neljä ensimmäistä lähtöä ajettiin lauantaina, ja kaksi viimeistä sunnuntaina. Kun Sorosen Matin Hang Five voitti viidennen kohteen suuryllättäjänä, oli selvää, että kuusi oikein veikanneille on tulossa jättipotti. Meillä oli Jexpress Dahlia varmana ja niinhän siinä kävi.