Vihjaajan nimi: Riku Niittynen

Kotirata: Vermo.

Miten tulin ravien pariin: Luokkakaverin tuomana kauan sitten.

Kosketus hevosiin: Mulla on ollut tuuria, tosin myös epäonneakin, hevosten kanssa, ja oon omistanut osuuksia hyvistä ravureista 80-luvulta saakka, helminä Seabiscuitin Derby 2011 ja SM 2015, se on oma kasvattikin yhdessä kahden muun osakkaan kanssa, ja Air Forcen viisivuotaiden EM-kolmonen Vincennesissä 2005.

Vihjehistoria: Helsingin Sanomissa, Hevosurheilussa, Suomenmaassa, Vermon vihjelehdessä (Tipsarissa), Urheilukanavalla ja monessa muussa mediassa.

Mitä pidät vihjaamisessa keskeisimpänä: Pitää onnistua yhdistämään kaksi asiaa: tietämys hevosista ja pelin laatimisen osaaminen – siinä on haastetta yhdelle ihmiselämälle!

Suosikkipelimuoto: Voittaja.

Paras keino pelata totoa voitollisesti: Pelaa helppoja pelejä, voittajaa ja sijaa. Niissä on helpointa hahmottaa, onko joku hevonen yli- vai alipelattu. Kärsivällisyys tuo tulosta. Ahneus vie kuitenkin itsenikin suurempien houkutusten eli vaikeiden (76 ym.) pelien suurten pottien pariin.

Esikuvasi vihjaajana: Ilkka Salokangas. En tiedä oliko hän taitavin pelimies, mutta en tunne ketään joka ei olisi pitänyt hänestä, ja se on elämässä pelimenestystäkin arvokkaampaa.

Ikimuistoisin ravikokemuksesi: Niitä on kertynyt, mutta toki Seabiscuitin Derby. Tuntui kuin olisi leijunut pilvellä aamusta saakka, joten kaipa oli sellainen tunne, että hyvin siinä käy. Ja tunne jatkui iltaan saakka heräämättä.

Vihjaajaesittelyissä Hevosurheilun vihjaajat kertovat itsestään ja suhteestaan raviurheiluun sekä pelaamiseen.