Vihjaajan nimi: Tommi Salmela

Kotirata: Kuopio

Miten tulin ravien pariin: Pikkupoikana vanhempieni viemänä Forssan raveihin. Sielu oli myyty samantein.

Kosketus hevosiin: Vuodesta 1986 lähtien osuuksia muutamista eri hevosista.

Vihjehistoria: Noin 6 vuotta Hevosurheilussa.

Mitä pidät vihjaamisessa keskeisimpänä: Monta tärkeää asiaa. Mainittakoon vaikka taukohevosten päivän kunnon ja vireen selvittäminen valmentajilta.

Suosikkipelimuoto: Suomessa kaksari, Ruotsissa voittaja sekä päivän duo.

Paras keino pelata totoa voitollisesti: ”Tavan harrastajan” ei kannata tätä liikaa pähkäillä. Pikkupetsien teko on mitä mukavinta ajanvietettä, kunhan pitää huolen, ettei riskeeraa perheen ruokarahoja. Oikeasti voitollinen pelaaminen vaatii hurjasti työtä. Todennäköisyyden käsitteen ymmärtäminen on olennaista.  Kukkaron, ja myös psyykkeen, on kestettävä pitkiäkin tappiosarjoja. Kannattaa tutustua alan kirjallisuuteen.

Esikuvasi vihjaajana: Suomessa on monia hyviä vihjaajia. Aikanaan tykkäsin Sami Sundströmin tekemistä tuotoksista.

Ikimuistoisin ravikokemuksesi:  Niitä on tosi paljon. Yksi mieleenpainuvimmista on kahdeksankymmentäluvun loppupuolella varsan hakumatka Kokkolasta Jyväskylään. Teimme reissun Pakkasen Ari-Pekan kanssa Sirkan Voiton vanhalla Raaterilla, vai olikohan se Bedford, jonka lämmitys ei toiminut. Mittari näytti kolmenkymmenen asteen miinuslukemia, eikä minua ei ole koskaan palellut niin paljon kuin silloin teki. Kyseinen hevonen, Black Pride nimeltään, voitti vanhempana yhden kerran Vermossa. Se tuntui sairaan makealta.

Vihjaajaesittelyissä Hevosurheilun vihjaajat kertovat itsestään ja suhteestaan raviurheiluun sekä pelaamiseen.