Viime vuonna ori sijoittui neljänneksi mestaruuskilvassa. Nyt se on ensimmäisen päivän jälkeen kiinni kullassa.Outi Räisänen

Silvolan Hemminki johtaa koulumestaruuksia

Salon Halikossa kilpaillaan tänä viikonloppuna Suomenhevosten koulumestaruuksista. Mitaleissa ensimmäisen päivän jälkeen ovat kiinni seuraavat ratsukot:

Silvolan Hemminki (Karl-Hemming - Vekseli ), ratsastajanaan Elina Kuru, prosentteja 70,9.

Jalopeno (Jaime- Heluri) - Hanne-Mari Kiuttu, 70%.

Hessin Leevi (Lastun Leka x Jeviiri) ja Katja Kuokka 68.5%

Heti kärjen takana, prosentin päässä on Krista Mutanen orilla Sibbo (Jeppo - Hovi-Paavi) 67,5%. Viides sija on Annamari Heikkilän ja Ypäjä Arskan hallussa (66,5%).

Lauantaina jaettiin jo piensuomenhevosten mitalit, kahdessa sarjassa. Juniori-ikäisten mestaruudesta kilpaili vain 5 ratsukkoa. Voiton vei Iida Kallioinen Elounelmalla (Mirlakka - Portteri). Ratsukko sai KN-special ohjelmastaan prosentteja 65,8. Tamman on kasvattanut Marja-Leena ja Päivi Koro.  Toisena olevan Pauliina Hakalan ja S. O. Tervasnapsin (Tussarin Luonnos - K.M. Poku) prosenttisaalis oli 64,5.

Senioreissa voittoon ratsasti Saija Iso-Herttua-Aaltonen - Herttuan Helmi (69,00%). Toiseksi sijoittui Minttu Liuko tammalla Tukkilan Aurora (A.T. Ukko-Myrsky - E.V. Johtotähti) hiukan reilun puolen prosentin päähän voittajasta. Pronssimitali irtosi 68,8%:lla viimeisnä startanneelle Anne Anttoselle ja RP. Taikalyhdylle (Ruuvin Roope - Olve). Ohjelmana tässä luokassa oli Aikuisratsastastusmerkin kouluohjelma.

Kilpailut käydään nurmipohjaisella Åminne-areenalla, aivan 110-tien varrella. Huomisen Kür-ohjelmaan lähtee 15 lauantain parasta kello 11.30 alkaen.

Mestaruustunnelmia luettavissa maanantaina RatsastusPlussasta!