Isabell Werth ja Weihegold olympiaradalla Riossa.
Isabell Werth ja Weihegold olympiaradalla Riossa.Kuva: Hippo Foto - Dirk Caremans

Saksalle kouluratsastuksen joukkuekulta - Werth kiilasi kärkeen

Saksan Isabell Werth voitti grand prix specialin Rio de Janeiron olympialaisissa tammallaan Weihegold.

Werth ratsasti tammallaan 83,711 prosenttia. Toiselle sijalle sijoittuneet Charlotte Dujardin ja Valegro epäonnistuivat ensimmäisessä ravisulussa ja tekivät muutaman heikomman piaffin. He saivat 82,983 prosenttia.

Luokassa kolmas oli Saksan Dorothee Schneider hevosellaan Showtime prosentein 82,619.

Maanantain finaalista voidaan odottaa superjännittävää. Valegro loisti jälleen pehmeydellään ja tahdikkuudellaan, mutta Weihegold löi sen laudalta passageillaan ja piaffeillaan.

Olympialaisten vapaaohjelmassa nähdään myös suomalaisväriä: FWB-ruuna Donnperignon oli Tanskan Anna Kasprzakin kanssa GPS:n 15. prosentein 74.524.

Mitalit ratkaistiin perjantaina joukkuekilpailussa. Saksa oli selvääkin selvempi voittaja prosentilla 82.577. Kakkonen Iso-Britannia keräsi 77.937 prosenttia ja kolmanneksi sijoittunut USA 76.363 prosenttia.