Vermo muisti keskiviikkona kilpailu-uransa päättänyttä Baron Sesia herkkupussilla. Joni, Mika ja Jouko Hakala sekä Saara Lindfors ovat ruunan tärkeítä ihmisiä. Artikkelin kuvat Ada Pykäläniemi.
Vermo muisti keskiviikkona kilpailu-uransa päättänyttä Baron Sesia herkkupussilla. Joni, Mika ja Jouko Hakala sekä Saara Lindfors ovat ruunan tärkeítä ihmisiä. Artikkelin kuvat Ada Pykäläniemi.

495000 metrin kilpailumatka täyttyi

Baron Ses päätti keskiviikkona 211 kilpailua ja 10 kautta kestäneen kilpailu-uransa.

"Tämä hevonen on juossut 495 kilometriä kilpaa, laskin eilen", osaomistaja Jouko Hakalan silmät kostuvat, kun hän toteaa tämän. Hän silittelee Baron Sesia turvasta ja ääni sortuen kiittelee sitä viimeisestä palveluksesta raviradoilla. Hoitaja Saara Lindfors - kasvattaja-omistaja-valmentaja-ohjastaja Joni Hakalan puoliso - riisuu ruunan kilpailutamineita. Hänenkin silmänsä punoittavat ja vetistävät, eikä syynä ole Vermon ainainen tuuli. Välillä Saara kapsahtaa Baron Sesin kaulaan. Ruunaa hieman ihmetyttää tämä hössötys. Se on vieraillut Vermossa 70 kertaa, eikä tällaista väenpaljoutta sen ympärillä pyörinyt edes V5-lähdön voiton jälkeen.

Baron Sesin viimeinen startti ei enää lihottanut sen voittosummaa, vaikka hieman paremmilla tuureilla olisi niin voinut käydä. Nyt neljäs sisäpari vei sen lopulta koko porukan viimeiseksi, kun lähdettiin 4100 metrin kilpailun viimeiselle kierrokselle. Kovavauhtisessa lopetuksessa ruuna ei pystynyt riittäviin ohituksiin ja sen oli tyytyminen seitsemänteen sijaan. Buck Boko vei voiton, kolme kuukautta aiemmin se oli ollut Voimaliigan 3100 metrin koitoksessa kolmas, kun Baron Ses sijoittui toiseksi.

Mutta nyt sijoitukset ovat sivuseikka. Niin aiemmat, kuin tämä viimeisinkin. "Kyllähän tämä on joskus pärjännyt ja tienasi jonkun verran rahaakin. Mutta ne elämykset ja tunteet, mitä se on tuottanut ympärillään oleville ihmisille, niitä ei voi mitata rahassa. Ne ovat miljoonia arvokkaampia", Joni Hakala vakuuttaa.

Baron Sesin koko tarina on luettavissa klassikkojutuissa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi