Mimmi VI:n kanssa voittajaseremonioissa Viivi Mattinen, Oona Mattinen ja Iida Tani. Voittajia onnittelemassa Nelly-Janiika Korpikoski.Kuva: Marjukka Mahlamäki

Ponikuninkaalliset kruunattiin Ypäjällä

Poninkuningattaren tittelin Ypäjällä vei suosikki Mimmi VI. Ponikuninkaan viitan sai ylleen Keiju-Prinssi.

Ponikuninkuusraveissa kävi samoin kuin viime viikonloppuna Joensuun Kuninkuusraveissa. Sekä kuningatar että kuningas voittivat kilpailun molemmat osalähdöt.

Kuningattareksi kruunattiin Viivi Mattisen ohjastama ja Oona Mattisen valmentama Mimmi VI.

Mimmi VI lähti 2000 metrin matkalle kokonaiskilpailun ykkösenä. Eilen lauantaina 1600 metrin lähdössä toiseksi sijoittuneilla Arancialla ja Noora Nykäsellä oli eroa johtavaan tammaan 0,9 sekuntia. Arancia sijoittui toiseksi myös tämän päivän osakilpailussa, eli se kesti lopulta myös kokonaiskilpailun toiseksi.

"Ihan uskomatonta. Suomen mestaruus oli jo sellainen, että siihen ei meinannut uskoa ennen viime viikonloppua, ja nyt vielä tämäkin", kuningattaren valmentaja Oona Mattinen sai sanotuksi lähdön jälkeen.

Kuningattaruus oli ensimmäinen laatuaan koko tamman taustaporukalle.

Mikkeliläinen Julia Kiukas sai kuningaskilpailussa valmentajana kaksoisvoiton. 1600 metrin osakilpailun jäljeen Kiukaan valmentama Keiju-Prinssi lähti matkaan kokonaiskilpailun kärjessä, ja myös hänen valmentamansa Thorvald kokonaiskilpailun kolmantena. Thorvaldia ohjasti Julian sisko Maria Kiukas.

Yhdeksänvuotias Keiju-Prinssi voitti myös 2000 metrin lähdön, ja Thorvald kiri toiseksi.

"Tosi hienot tunnelmat. Kierroksen jälkeen kyllä tuntui, että takaponit saavat meidät kiinni", Julia Kiukas kommentoi voittajahaastattelussa.

Lisää tunnelmia Ypäjän Ponikuninkuusraveista voit lukea perjantain 14. elokuuta Hevosurheilusta.