Sébastien Guaratolla riitti hymyä 5-vuotiaden EM-lähdön jälkeen.
Sébastien Guaratolla riitti hymyä 5-vuotiaden EM-lähdön jälkeen.Kuva: Hanna Laakso

Euroopan mestaruudet jäivät Ranskaan: Ready Cashin jälkeläisten juhlaa

Bold Eagle (Ready Cash) voitti 5-vuotiaiden lämminveristen EM-tittelin. Myös 3-vuotiaiden EM-lähdössä voittoon ylsi Ready Cashin poika, Django Riff.

5-vuotiaiden Euroopan mestaruuden sijat ensimmäisestä kolmanteen osuivat kaikki samaan talliin. Sébastien Guaraton Bold Eagle nappasi odotetusti mestaruuden, toiseksi sijoittui Bolero Love (Love You) ja kolmanneksi Baltic Charm (Password).

Kuten Bold Eagle, myös 3-vuotiaiden lämminveristen Euroopan mestari starttasi lähtönsä suosikkina. Philippe Allairen valmentaman ja Yoann Lebourgeoisin ohjastaman Django Riffin ylivoimaisen ykkösen voittoaika oli 14,1a/2100 metriä. Toinen ja kolmas sija menivät Norjaan, Phantasm Soalle (Cromwell) sekä Moni Vikingille (Maharajah).

Suomea 3-vuotiaiden EM-lähdössä edustanut Ratu Royale (Credit Winner) sai ensin kiihdytyksessä keulat, jotka Olli Koivunen luovutti Phantasm Soalle ensimmäisessä kaarteessa. Neljännessä ja viidennessä parissa sisällä juossut Ratu Royale väsyi aikaisessa vaiheessa. Sekä ohjastaja Koivunen että valmentaja Vesa Santanen arvelivat syyn löytyvän raskaista olosuhteista. Ratu Royle saapui maaliin yhdeksäntenä.

"Hevonen palautui lähdön jälkeen todella nopeasti, enkä usko, että tämä kaikki matkustus on siihen kauheasti vaikuttanut. Jostain syystä ei nyt kuitenkaan saatu sitä ihan parasta irti tänään. Voittajalle emme olisi mahtaneet mitään, mutta vähän parempi sija oli kyllä toivomuksissa", Santanen kommentoi.

Vincennesin illan kahdeksasta lähdöstä viiden voitto meni Ready Cashin jälkeläisille.

Bold Eaglen valmentaja Sébastien Guaraton kommentit sekä Olli Koivusen ja Vesa Santasen mietteet löydät Hevosurheilusta keskiviikkona 19. lokakuuta.