MM-kilpailuja jatketaan maanantaina, jolloin Mohawkin radalla ajetaan neljä osalähtöä. Mika Forss kiidätti Brighten Your Lifen toiseksi launtaina. Kuva: Ilkka Nisula

Mika Forss kuudenneksi MM-turneen 1. kilpailuiltana Calgaryssa Kanadassa

Mika Forss sijoittui kuudenneksi ajajien MM-kilpailun ensimmäisen kilpailuillan yhteispisteissä Calgaryssa Kanadassa varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa. Osalähtöjä ajettiin viisi ja parhaimmillaan Forss sijoittui toiseksi.

Forss ajoi sijoitussarjan 6 - 2 - 6 - 6 - 9. Kaikki lähdöt kilpailtiin peitsareilla.

USA:n Marcus Miller johtaa 57 pisteellä, Kanadan James Mac Donald on toisena 50 ja Australian Shane Graham on kolmantena 48.

Mika Forssilla on koossa 34 pistettä ja sillä hän lähtee nälkäisenä seuraavaan osakilpailuun kuudennelta sijalta.

Pohjoismaisista ajajista Björn Goop on parhaissa asemissa neljäntenä 43 pisteellään.

Maanantaina ajajien kiertue jatkuu Mohawkin raveissa ajettavalla neljällä osalähdöllä, jotka on julkaistu ohessa jutun alla.

MM 5

Mika Forss sijoittui  yhdeksänneksi viidennessä ajajien MM-kilpailun osalähdössä.

Mika Forss ajoi Vow To Winin johtavan rinnalta kierros ennen maalia johtoon, mutta viimeisessä kaarteessa ajokki alkoi väsyä ja sijoittui lopulta toiseksi viimeiseksi Calaryn illan viimeisessä MM-osalähdössä.

Kilpailu meni toisen voittonsa illassa ajaneelle Kanadan James MacDonaldille.

"Lähden tuleviin osalähtöihin odottavissa tunnelmissa. Tunnen ajokkini paremmin, kuin valtaosa vastustajistani ja kaikki pienet tiedon jyväset tällaisessa kilpailussa ovat avuksi", kotikatsomon tuen saanut MacDonald totesi. Hän lähtee toiseen kilpailuiltaan kakkossijalta.

1. (11) Barossa Blue Genes 3,35 2,15 2,20
2. (9) Chief Saratoga 3,70 2,30
3. (7) Gray Zee 2,05
4. (10) Cenalta Eclipse

MM 4

Mika Forss sijoittui  kuudenneksi neljännessä ajajien MM-kilpailun osalähdössä.

Mika Forss ajoi neljännessä osalähdössä Hush a Bye Babya. Se tuli varahevosena hänelle ja kiihdytti kisaan radalta 11.

Forss pääsi hyviin asemiin sisäkautta ensimmäisessä kaarteessa, mutta johtohevosen vauhdin vähennys yllätti takana ajavat ketjukolariin, josta Forss oli suurin kärsijä. Tapahtuma huomioon ottaen kuudes sija oli loistosuoritus sinivalkoiselta valjakolta.

Ruotsin Björn Goop ratkaisi kilpailun radan kommentaattorien jälkikäteen haltioituneiksi tekemällä "Eurooppalaisella siirrolla", kuten Goop kuvaili siirtoaan kierros ennen maalia jälkijoukoista johtopaikalle tyytymättömänä johtohevosen jarrutteluun.

Goop voitti kisan yli 20-kertoimisella voittajalla Newport Minillä.

1. (8) Newport Min 20,45 7,55 3,90
2. (10) Outlawintriguedbyu 2,40 2,95
3. (1) Test Pattern 2,95
4. (5) Orangevale Gazette

MM 3

Mika Forss sijoittui kuudenneksi kolmannessa ajajien MM-kilpailun osalähdössä.

Lähdön voitti USA:n Marcus Miller.

"Tässä on kisaa vielä pitkä matka jäljellä, joten turha ennakoida kokonaistuloksia", Kavolalla jo illan toisen voiton ajanut jenkkikuski totesi.

Hän kehui Calgarya kauniiksi kaupungiksi, jonka MM-ajajat olivat saaneet todeta ennen raveja järjestetyllä laivaristeilyllä.

Forss ja Rain Delay taistelivat upeasti koko kilpailun. Forss lähti radalta 9 tehokkaasti, mutta jäi kiertämään johtavan rinnalle.

Lopputaistossa suomalainen oli pitkään kakkossijassa kiinni, eikä maalissakaan hävinnyt paljoa totosijoista, vaikka sijoittui kuuudenneksi.

Kolmannen osalähdön jälkeen Miller piti johtotilaa turvallisella erolla. Mika Forss oli neljäntenä.

1. (4) Kavola 2,80 2,15 1,95
2. (7) Mods Mystery 11,05 4,80
3. (5) Pinkmakesboyswink 1,60
4. (6) Miss Bojangles

MM 2

Mika Forss sijoittui toiseksi hyvällä loppukirillä toisessa ajajien MM-kilpailun osalähdössä.

Toisessa osalähdössä Forss ajoi kolmannessa parissa ulkona Brighten Your Lifea ja sai sen hyvään loppukiriin. Voittaja Kanadan James MacDonald ja Lucky Lucka olivat siinä vaiheessa jo tavoittamattomissa.

Kokonaispisteissä Forss kohosi kolmanneksi edellään vain osalähtöjen voittajat MacDonald ja Marcus Miller.

1. (8) Lucky Lucka 9,85 4,70 3,25
2. (4) Brighten Your Life  Mika Forss 3,20 2,85
3. (10) Wild Chic 8,55
4. (2) Mystery Mania

MM 1

Mika Forss sijoittui kuudenneksi hyvällä loppukirillä ensimmäisessä ajajien MM-kilpailun osalähdössä.

Radalta kahdeksan startannut tamma Whitehouse Secret sai Mika Forssilta varovaisen ajon viidennessä parissa sisältä, josta kiriväylä ulkoradoilla aukesi loppusuoralle tultaessa.

Forssin ajokki kiri hyvin, mutta totokärki kilvassa oli jo tavoittamattomissa.

USA:n Marcus Millerin ajama, numerolla 10 kilpaillut Ashlynn Grace avasi vuoden 2017 ajajien MM-kilpailun voitolla. Ennakkosuosikit menestyivät ensimmäisen kohteessa, kun toiseksi sijoittui kakkossuosikki Freesia. ohjissaan peitsareihin hyvin tottunut Uuden-Seelannin Dexter Dunn.