Pasithea Face ja Tim Tetrickin yhteistyö tuotti jo toisen voiton lyhyen ajan sisällä USA:ssa. Kuvassa tamma voittaa edellisen kilpailunsa Dr. John Steele Memorialin Meadowlandsissa. Kuva: Totofoto

Ruotsissa syntynyt Pasithea Face hurjasteli 8,9a USA:n Tiogassa

Jimmy Takterin valmennukseen USA:han siirtynyt ruotsalaistamma Pasithea Face juoksi huipputuloksen 8,9a Tiogassa New Yorkin osavaltiossa sunnuntaina.

Tim Tetrick ajoi voiton tuloksella 8,9a 5/8 mailin eli 1005,625 metrin mittaisella radalla.

Pohjois-Amerikan tammojen ennätys 8,7a 5/8 mailin radalta on Daylon Miraclella (Pegasus Spur) vuodelta 2015 Pocono Downsista.

Euroopassa 1000 merin radalla tamma Delicious (US) ravasi 2015 Bollnäsissa vieläkin lujempaaa eli  maailman ennätyksen 8,6a.

Tiogassa sunnuntaina Pasithea Facen kanssa saman tuloksen 8,9a juoksi tamma P L Jill (Kadabra - Friday`s Gem - Keystone Nordic).

Voittaessaan se olisi merkinnyt Renaldo Morales III:n valmentamalle ja Corey Callahanin ajamalle tammalle 4-vuotiaiden Pohjois-Amerikan ennätystä, joka säilyi nyt yhä Classic Martinen (Classic Photo) ja Frau Blucherin (Broadway Hall) nimissä. Molemmat juoksiva voittotuloksen 9,2a vuonna 2014. Ainoastaan voittotulokset noteerataan ennätyksiksi.

Oho Diamond (Ken Warkentin - Friday`s Gem - Keystone Nordic) sijoittui Tiogan kilpailussa kolmanneksi tuloksella 8,9a.

Tiogan tammojen avoin Ms Versatility Open -kilpailu juostiin 40 000 dollarin palkintopotilla.

Palkintopotista puolet saanut Ruotsissa syntynyt Pasithea Face (Muscle Hill - Jovelinotte - Passionnant) on kilpaillut USA:ssa nyt kolme kertaa. Avauskilpailussaan se oli toinen ja kaksi viimeistään se on voittanut. Dr. John Steele Memorialin votosta Meadowlandsissa se palkittiin 88 000 dollarilla. Ruotsissa se kilpaili viimeksi huhtikuussa.

Pasithea Face kilpailee tukholmalaisen Anders Strömin kokonaan omistaman Stall Courant AB:n nimissä. Anna Svensson ja Lutfi Kolgjini ovat kasvattajat.