Suomalaiskolmikko rohmusi menestystä amatööriohjastajien PM-kilpailusta. Mestari Janne Lukkari keskellä, Janne Räisänen vasemmalla ja Mika Ahtiainen oikealla.Kuva: Mitja Nummenmaa

Suomeen kaksoisvoitto amatööriohjastajien PM-kilpailussa!

Amatööriohjastajien Pohjoismaiden mestaruus oli suomalaisjuhlaa.

Kolmen osalähdön kokonaiskilpailun voitti kajaanilainen Janne Lukkari. Lukkari sijoittui kahdessa ensimmäisessä lähdössä toiseksi. Ratkaisevan osalähdön viides sija riitti mestaruuteen.

"Fiilikset ovat aika huikeat tällä hetkellä. Voittoa voi verrata siihen, että joku on voittanut kuninkuustittelin. Mitään vastaavaa en ole aikaisemmin urallani ehdottomasti kokenut", Lukkari kommentoi voiton ratkettua.

Suomalaisten kaksoisvoiton kilpailussa varmisti vuoden 2014 amatööriohjastajien maailmanmestari Janne Räisänen.

Räisänen ja Lukkari olivat ennen viimeistä osalähtöä tasapisteissä. Räisänen sijoittui päätösmatkalla seitsemänneksi.

"Kakkossija ei harmita tässä tapauksessa, koska voitto tuli Suomeen. Menestystä tuli tänään hieman yllättäen avauslähdössä, joka lisää onnistumisen arvoa", Räisänen veisteli.

Kolmas suomalaisedustaja Mika Ahtiainen sijoittui kokonaiskilpailussa jaetulle neljännelle sijalle. Hän hävisi kolmossijan vain pisteellä. Jossiteltavaa jäi, sillä toisessa lähdössä Ahtiaisen ajokki laukkasi mahdollisuutensa yllättäen.

Amatööriohjastajien PM-kilpailu oli kaksipäiväinen tapahtuma Ruotsissa. Tiistaina ravattiin yksi osalähtö Axevallan raviradalla ja keskiviikkona kahdesti Åbyssa.

PM-kilpailussa ohjastajien osalähdöissä keräämät pisteet ratkaisivat lopulliset sijoitukset. Voitosta sai 13 pistettä, kakkostilasta 11, kolmas 10 ja siitä eteenpäin yhden pisteen välein. Jos lähdössä ei ollut ajokkia, tai se jäi pois sai 7 pistettä. Vakava ajotaparike karsi pisteitä 3 verran, lievä 1.