Mika Jauhola & Bear a Title.
Mika Jauhola & Bear a Title.

Toranda on ice oli yleisömenestys

Tornionjoen jäällä järjestettiin lauantaina jääkiekon ja raviurheilun Suomi-Ruotsi-tapahtuma Toranda on Ice. Kevätauringossa neljän lähdön raveja ja jääkiekkolegendojen ottelua oli seuraamassa tuhatpäinen yleisö. Jääkiekko-ottelun alkua piti viivästyttää, sillä Suomen joukkue oli myöhässä paikalle tulleiden autojen aiheuttamien liikenneruuhkien takia.

Ravilähdöissä suomalaiset ja ruotsalaiset ohjastaja keräsivät pisteitä sijoituksien mukaan ja voitto tuli Suomeen pistein 111 – 91. Neljästä lähdöstä peräti kolme meni suomalaisille, kun sinivalkoiset voittajat olivat Vesa Jokiniemen ohjastama Bold Choice, Aki Antti-Roikon Boss Valley ja Mika Jauholan ajama Bear a Title. Ruotsalaisista voiton otti Party Boat Hanover.

Ohjastajaottelussa Ruotsin Hanna Olofsson ja Sandra Eriksson keräsivät pisteitä Jorma Kontiota ja Pekka Korpea enemmän. Olofsson sai kasaan 39 pistettä ja voitti kisan. Jorma Kontio jäi 24 pisteeseen, kun neljännen lähdön Kossu Sisu laukkasi maalisuoran auetessa johtopaikalta.

”Ori oli hyvin voimissaan mutta löi jalkansa kärryihin ja laukkasi. Hieno tapahtuma tämä oli, kun sää suosi ja väkeä riitti. Jääkiekkoa katsomaan tuleva väki näkee samalla raveja ja toisinpäin”, Pohjoismaiden voitokkain raviohjastaja kertoi.

”Tämä oli kolmas jäärata, jolla olen Torniossa saanut ajaa kilpaa ja lisäksi ravirata vielä kun lasketaan mukaan, niin neljässä paikassa samalla paikkakunnalla. Taitaa olla ennätys.”

Jääkiekko-ottelussa Esa Tikkasen kipparoima Suomi löi Ruotsin legendat 6 – 5.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi