Ulf Ohlsson ajoi Vivillionin ykköseksi.  Anu Leppänen
Ulkomaan ravit

Laakkosten tamma BC-lähdön ykkönen rataennätyksellä

Timo Mahlamäki

Mattias Djusen valmentama Olivia Bros (Musclel Mass) paineli ensimmäisellä takasuoralla kärkeen. Vivillion (Propulsion) ja Ulf Ohlsson jäivät vetämään toisen radan jonoa. Daniel Wäjerstenin valmentama Vivillion jyräsi johtoon maalisuoran alussa ja vei helposti 110 000 kruunun ykkösen rataennätyksellä 12,8a/2140. Pretty Be Linda (Varenne) pinnisti kakkoseksi ja Dan Björkskogin osaomistama Olivia Bros oli kolmas.

”Ajoin Vivillionilla jo, kun se oli Reijo Liljendahlin valmennuksessa. Kehuin sitä Reijolle, kun se voitti toissa kerralla Solvallassa ja meni täydestä voltista ajan 14,7. Tamma jatkaa Danielilla huippukunnossa. Tämä on senoloinen, että sillä voisi voittosumma olla 2 miljoonaa kruunua”, Ohlsson totesi.

Ulf Ohlsson oli voittajaesittelyssä myös Petri Salmelan Idomenio Sisun kanssa avoimessa lähdössä. Anne Raatikaisen hoitama Googoo Gaagaan poika vyöryi ykköseksi johtavan rinnalta ajalla 11,8a/1640.

Mattias Djusen valmentama A Teaser (Flocki d’Aurcy) kiri väkevästi 4-vuotiaiden tammojen BC-lähdön ykköseksi Magnus A Djusen ajamana. Aleksi Flink hoitaa. Marko Kreivin Pure Diamond (Father Patrick) oli keulasta kakkonen ja Mika Forssin ajama Käraste Sisu (Face Time Bourbon) johtavan rinnalta hyvä kolmas.

Sandra Erikssonin Conrads Palle (Brillantissime) pinkaisi vapaata sisäkaistaa pitkin voittoon 4-vuotiaiden oriiden/ruunien BC-lähdössä. Jorma Kontion ajama ja Timo Nurmoksen valmentama Antognoni (Father Patrick) kiri vahvasti kakkoseksi ja sai paikan välieriin.

Bullet The Bluesky nappasi sisäradalta johtopaikan 3-vuotiaiden oriiden/ruunien BC-sarjassa. Daniel Wäjerstenin ajama Readly Expressin poika paineli varmasti ykköseksi. Before Takeoff (Nuncio) otti johtavan takaa yllätyskakkosen.

Historiaa tehtiin 64-pelin neloskohteessa. Ove A Lindqvist otti Younameitillä ykkösradalta johtopaikan. Django Riffin tytär jätti muut jo loppukaarteessa. Younameit voitti ylivoimaisesti ja toi Ove A Lindqvistille voiton numero 3000.

”Younameit omaa kovan kapasiteetin. Nyt ajoin keulasta. Hevonen ei ole tahtonut juosta toisten takana. Ja tänäänkin oli tarkoitus opettaa sitä juoksemaan selissä, mutta halusin ajaa keulajuoksun, kun se 3000. voitto oli yhtä vaille. Itse en ole ottanut isoa murhetta, milloin se 3000. voitto tulee. En ole enää tottunut voittamaan joka päivä, kuten joskus ennen vanhaan. Mutta iloinen olen, että voitto tuli”, Ove A Lindqvist kertoi.

Ove A Lindqvist ajoi ensimmäisen voittonsa Red Panterilla Lyckselen radalla 45 vuotta sitten. ”Sen voiton muistan aina”, Lindqvist vakuutti.

 Lindqvist on pitkällä urallaan voittanut 36 kertaa ajajaliigan eri radoilla. Skellefteån liigan ykkönen hän on ollut 11 kertaa.