Breeders Crown on kilpailukauden huipennus Pohjois-Amerikassa. (Kuva: Caesars.com) 
Ulkomaan ravit

In Range ja Venerate voittivat, Captain Corey kakkonen

Marja Mahlamäki

Breeders Crownin karsinnat ajettiin sateisena perjantai-iltana Harrah's Hoosier Parkin radalla. Kaksivuotias In Range kiri terävimmin ja voitti ensimmäisen karsinnan. Toista hallitsi Venerate, joka johti koko matkan. Captain Corey jäi kahden hevosenmitan päähän.

Esa Pehkosen ja Kim Vörlinin AMG Stable Oy on In Rangen (i. Bar Hopping) osaomistaja. Ori tuli viimeisen neljänneksen 06,1-kyytiä ja hankki kaulanmitan eroa muihin. Tim Tetrick ajoi ja Marcus Melander valmentaa. Voittoaika oli 11,0 ja ykköspalkinto 12 500 USD. Duboisin tallin Cuarto de Julio (i. Trixton) juoksi keulassa, mutta laukkasi loppusuoran alussa.

Saman ajan saivat Ron Burken valmentama kakkonen Brookview Bolt (i. Swan For All) ja kolmonen Delayed Hanover (Southwind Frank). Se tulee Åke Svanstedtin tallista. Finaaliin meni myös nelonen On A Streak (i. Cantab Hall) 11,1.

Steve Stewartin ja Kemppi Stablen kasvattamaa Mohawk Million-voittajaa Veneratea (i. Love You) ei hidastanut edes kurarata, kun se myllytti ykköseksi ennätysajalla 09,9. Osaomistaja Andy Miller ajoi, Julie Miller valmentaa. Åke Svanstedt nosti Captain Coreyn hyökkäykseen, mutta Venerate oli jo mennyt. Captain Coreyn kakkonen tuli ajalla 10,1.

Ero kolmoseen Take All Comersiin (i. Creatine) oli kuusi mittaa. Peter Haughton-voittaja Zenith Stride (i. Muscle Hill) oli viides 11 mitan päässä voittajasta. Ruotsalaisori Dancinginthedark M (i. Readly Express) laukkasi loppukaarteessa.

2-vuotiaiden tammojen karsintavoittajat olivat yllättäjä, Lucas Wallinin Mazzarati (i. Cantab Hall) ja kakkosuosikki, Linda Toscanon Lady Chaos (i. Cantab Hall). Luc Blaisin Donna Soprano (i. Donato Hanover) laukkasi lähtöön ja vielä takasuoralla, kun lähti etenemään joukon hänniltä. Svanstedtin Flawless Country (i. Southwind Frank) joutui jäämään pois.

Kolmivuotiaiden tammojen karsinnoista jälkimmäinen ajetiin miltei puolilta öin. Nancy Takterin Spoiled Princess (i. Trixton) voitti ensimmäisen kaulan mitalla ennen suosikki Hypnotic Amia (i. Chapter Seven). Molempien tulos oli 10,2. Sorella (i. Muscle Hill) täydensi Takterin illan kolmossijalla.

Toisessa Jim Campbellin valmentama Next Level Stuff (i. Sebastian K) kurkotti maaliin ykkösenä. Voittoaika oli 10,7. Kaulan mitan päässä kakkosena oli Ab'sattitudexpress (i. Trixton). Suosikki, Millerien Love A Good Story (i. Chapter Seven) oli kolmas. Hambo-voittaja Ramona Hill (i. Muscle Hill) jäi pois.

Kaksivuotiaiden Breeders Crown-finaaleissa palkintopotti on 600 000 USD, kolmivuotiaat kilpailevat 500 000 dollarin palkinnoita.