Åke Svanstedtin kaksivuotiaat voittivat kahdella radalla perjantaina. (Kuva: HU arkisto/Totofoto) 
Ulkomaan ravit

Southwind Tyrion uusi kaksivuotiaiden ME-ori, In Range taisteli toiseksi

Marja Mahlamäki

Åke Svanstedtin valmentama ja osaomistama Southwind Tyrion siirsi perjantaina iltapäivällä Walnerin vuonna 2016 tekemän 2-vuotiaiden oriiden ME:n historiaan. Southwind Tyrion pinkaisi The Red Milella mailin aikaan 09,1. Walnerin tulos parani kolme kymmenystä.

Amg Stablen osaomistama In Range (i. Bar Hopping) oli ainoa, joka pysyi hurjassa loppukirissä Southwind Tyrionin (i. Muscle Hill) kannoilla. Se hävisi reilun mitan ja sivusi vanhaa ME:tä 09,4. Marcus Melanderin valmennettavan ohjissa oli sama kuski kuin Walnerilla aikanaan, Tim Tetrick.

Southwind Tyrion on voittanut viidesti 7 startissa. Ykkönen oli 42 800 USD, joka nosti sen voittosumman yli 300 000 dollariin. Edellisessä Bluegrass -divisioonassa se oli kolmas Dancinginthedarkin ja Cuatro de Julion jälkeen. Sitä ennen edelle jäi Luc Blaisin On A Streak William Wellwood Memorialin finaalissa.

Maailman nopein kaksivuotias on tamma Mission Brief, joka voitti vuonna 2014 Lexingtonissa ajalla 08,7. Yannick Gingras ajoi ja Ron Burke valmensi. Neljä vuotta ME:tä hallussaan pitäneen Walnerin kasvattaja on Esa Lahtisen Overseas Farms Ltd.

Maria Ortolan Barin Cuatro de Julio (i. Trixton) voitti oman International Stallion Stake -divisioonansa ajalla 09,4. Sen ohjissa oli ensi kertaa Louis Baudron. Vajaan hevosen mitan päässä toiseksi tuli lähdön suosikki, Svanstedtin Delayed Hanover (i. Southwind Frank) ajalla 09,5.

Kolmannessa divisioonassa voiton vei Peter Haughton Memorial-voittaja Zenith Stride (i. Muscle Hill) tuloksella 10,5. Sitä valmentaa Mark Harder. Mitan päässä tuli toiseksi Burken tallin Sevenshadesofgrey (i. Chapter Seven). Svanstedtin suosikki Fly Light (i. Father Patrick) johti loppusuoralle tultaessa, mutta väsähti neljänneksi.

Harrah's Philadelphiassa juostiin myös 2-vuotislähtöjä. Kolmannessa Liberty Bell -divisioonassa paras oli Esa Lahtisen, Jussi Hietalahden ja Arvo Ylitalon Lepanto ajalla 12,3. George Napolitano jr. ajoi ja Åke Svanstedt valmentaa Bar Hoppingin poikaa. Marcus Melanderin Pilot Hanover (i. Southwind Frank) sai saman ajan ja hävisi turvan mitan. Svanstedtin talli voitti 30 000 dollarin Liberty Bellin myös Capstonella (i. Southwind Frank) 11,8.

Päivitys klo 22.30: Louis Baudron on Jean-Pierre Duboisin lapsenlapsi ja ravivalmentaja Ranskassa. Tallin 40 hevosta ovat startanneet tänä vuonna 222 kertaa, joista voittoja 42. Cuatro de Julio tarkoittaa espanjaksi 4. heinäkuuta. Se on USA:n kansallispäivä ja Jean-Pierre Duboisin syntymäpäivä.