Vasemmalta ylärivissä Gusse Häger ja Jukkis Loponen, alarivissä Hanna Lepistö, Markus Isosalo ja Maija Kerisalmi. 
Uutiset

Asiantuntijoiden vihjekisa palaa verkkoversiona – tässä ovat osanottajat

Jari-Pekka Rättyä

Asiantuntijoiden vihjekisa oli pitkään suosittua sisältöä painetussa Hevosurheilussa, mutta lehden siirryttyä yhteen ilmestymiskertaan viikossa aikataulu kisan toteuttamisessa meni liian tiukaksi. Listat ilmestyivät maanantaina ja lehti jo keskiviikkona.

Tästä viikosta alkaen vihjekisa palaa verkkoon. Viisi tv:stä tai sosiaalisesta mediasta tuttua ravipelien harrastajaa laatii lauantain Toto75-kierrokselle 240 rivin eli 12 euron systeemin, jotka julkaistaan Hevosurheilun verkkosivuilla kotimaan pelien osastossa perjantaisin kello 9. Systeemi noudattaa kaavaa 1x1x2x2x3x4x5.

Hevoset on rankattu paremmuusjärjestykseen. Pitävästä varmasta saa 8 pistettä, ykkösrankatusta voittajasta 5 pistettä, kakkosrankatuista 3 pistettä, kolmosrankatusta 2 pistettä ja muista osuneista voittajista yhden pisteen. 7 oikein -tuloksesta saa 70, 6 oikein -tuloksesta 40 ja 5 oikein tuloksesta 10 lisäpistettä. Lisäksi jokaisesta voitetusta täydestä 100 eurosta (alavoitot huomioiden) saa 10 bonuspistettä.

Kilpailu alkaa Joensuun 20.7. kierrokselta ja kestää vuoden loppuun asti. Eniten pisteitä kerännyt palkitaan 1000 euron matkalahjakortilla.

Kilpailu toteutetaan yhteistyössä Veikkauksen kanssa, ja kaikki systeemit linkitetään Veikkauksen nettipeliin.

Hanna Lepistö: Keulaan ja kukat

Ravien äänitöistä ja tv:stäkin tuttua lappeenrantalaista Maija Kerisalmea sosiaalisessa mediassa seuraavat tietävät hänen olevan myös taitava pelaaja. Ratsastuksesta hevosharrastuksen 7-vuotiaana aloittanut ja ravien pariin sittemmin perheen ravihevosten kautta ajautunut Maija kiinnostui pelaamisesta noin 8 vuotta sitten.

”Konseptina tämä kilpailu on minulle aivan uusi, joten mielenkiinnolla lähden mukaan kokeilemaan siipiäni”, hän sanoo.

Kotoa on perua myös kokkolalaisen Markus Isosalon raviharrastus. Pelaaminen on kehittynyt viime vuosina fiilispelaamisesta tavoitteellisempaan suuntaan, ja tulosta syntyy nykyään erityisesti hajoituksilla ja tietokoneavusteisella pelaamisella.

”On kunnia-asia olla mukana näin mahtavassa seurassa. All in ja pytty tänne länsirannikolle”, pokerissakin meritoitunut Markus sanoo.

Uusikaarlepyyläinen Gustaf ”Gusse” Häger on Ruotsin ravien spesialisti, mutta ehtii seuraamaan sivussa myös Suomea. Tototv:n perjantailähetyksiä seuraavat tietävät, että Gusse ei kahvirahoja naaraa.

”Kun kysyttiin mukaan kisaan, niin voitto mielessä totta kai lähdetään! Muutamalla hyvällä skrällillä se hoituu helposti”, hän uskoo.

Myös kouvolalaislähtöisen, mutta nykyään Lahdessa asuvan Jukkis Loposen ravipelit kohdistuvat pääasiallisesti Ruotsiin, mutta sormi ei mene suuhun Suomen kohteissakaan. Tiedonhankinta ja verkostot ovat kunnossa!

”Ikenet valuu verta, niin hampaat irvessä lähdetään kisaan! Isyys ja yrittäjyys jäävät nyt loppuvuodeksi sivurooliin”, Loponen veistelee.

Vihtiläinen Hanna Lepistö tunnetaan ravivalmentajan meriiteistään, mutta Tototv:n asiantuntijana hän on näyttänyt, ettei pelimaailmakaan ole hänelle vieras. Silti hän luonnehtii itseään hupipeluriksi.

”Keulaan ja kukat”, Hannan taktiikka alkavassa kisassa kuuluu.