Kannen kuva: Anu Leppänen
Uutiset

Hevosurheilu on ilmestynyt – mukana loistokas Lightning Stride, Laakkosten kolme Trav-Oaks-finalistia ja Pekka Korven varsoja opettava Jarkko Ristimäki

Toimitus

Hevosurheilun rakastettu Kuukauden hevonen -sarja jatkuu Lightning Stridella. Artikkeli vastaa muun muassa siihen, miksi Twister Bi valikoitui Lightning Striden emän partneriksi? Lightning Striden hoitaja Heli Tarrimaa hoiti myös sen isää, mitä yhteistä ja eroa isällä ja tyttärellä on?

Entä miksi tamma vaihtoi valmentajaa Suomen suurkilpailujen alla? Miksi Lightning Striden Tammakriteriumin voitto hylättiin ja mitä siitä on seuraamassa? Missä tamma kilpailee seuraavaksi?

Laakkosen veljeksillä Mikolla ja Hannulla on lauantaina Trav-Oaksin finaalissa kolme mahdollisuutta voittaa kolme miljoonaa kruunua: tammat Vivillion, Screen Time Limit ja Beedrill ovat veljesten yhteisesti kasvattamat ja omistamat. Laakkoset ehtivät jo siirtää koko kasvatustoimintansa Suomeen huomattuaan, miten vaikeaa Ruotsin markkinoilla on pärjätä hyvilläkään hevosilla. Onko mietteet nyt muuttuneet?

Orimattilalaisvalmentaja Jarkko Ristimäki nähtiin edellisen kerran raveissa ohjastustehtävissä lokakuussa 2021. Edellinen ajettu startti on puolestaan saman vuoden syyskuulta. Vajaan kolmen vuoden ajan ovat ravireissut valmennettavien kanssa vaihtuneet varsojen opettamiseen. Ristimäen yhteistyö Pekka Korven ja Hannu-Pekka Korven kanssa hyödyttää molempia osapuolia. Varsat tulevat Ristimäelle opetukseen ja jatkavat vasta kaksivuotiaina valmentajien talleihin. Kysyntää taitavalle opettajalle olisi enemmän, kuin Ristimäki pystyy varsoja ottamaan. ”Täytyy lukea varsasta, että mitä se tarvitsee, eikä hakata omaa päätä seinään”, Ristimäki sanoo.

Neuvonta-artikkelissa puhutaan lauman merkityksestä ja pihattoelämän järjestämisestä. Äänessä-palstalla Jokimaan raviradan toimitusjohtaja Ville Holopainen kertoo lauantain verkostoitumisraveista ja lauantaihin paneudutaan myös Jokimaa Tekee Tähtiä -finalisti Brad Ordenin esittelyllä.

Irtonumeromyyntiin Hevosurheilu tulee nykyään torstaisin, mutta heti pääset lukemaan näköislehden verkossa tekemällä digitilauksen. Painetun lehden saat kotiin aina keskiviikkoisin. Digipalvelut sisältyvät painetun lehden kaikkiin tilauksiin lukuun ottamatta 100 vuoden lehtiarkistoa, joka on kestotilaajien etu.

Tilaa Hevosurheilu tästä osoitteesta: https://kauppa.hevosurheilu.fi/hevosurheilulehti/