"Jos ei kukaan satsaa hevosiin, niin samat juoksee toisiaan vastaan viikosta toiseen”, Kari Lähdekorpi pelkää. Kuva: Jarno Unkuri
Uutiset

Kari Lähdekorpi osti Rosiman – ”Mikä mättää Suomen raviurheilussa?”

Hyvä kilpahevonen ei kiinnosta ketään, raviurheilun moniottelija ihmettelee.

Jari-Pekka Rättyä

MT Hevoset uutisoi viime viikolla Kari Lähdekorven omistamien Callela Ikaroksen ja Edward Snipesin siirtyvän Veijo Heiskaselta Vermosta Joni-Petteri Irrille Sastamalaan ja Lähdekorven ottavan roolia niiden valmennuksessa. Muutto tapahtui perjantaina.

Uutiset eivät kuitenkaan jääneet tähän. Callela Ikaroksesta Lähdekorpi lunasti Veijo Heiskasen osuuden itsellleen, ja Irrille siirtyy myös Lähdekorven Rosima’s Stablelta ostama, Markku Niemiseltä mainiosti kaksi viime kautta menestynyt Rosima.

”Mikä mättää Suomen raviurheilussa? Suurin ongelma ei ole se, jos lähtövaihdot on pieniä, vaan se, ettei hyvätkään hevoset kiinnosta enää ketään. Niitä ei arvosteta”, Kanarialla lomaileva Lähdekorpi jyrähtää.

”Koko valtakunta tiesi, että Rosima on myytävänä ja pyynti on 12 500. Hyvä hevonen, 7 vuotta, starttaa joka viikko. Silti siitä ei tullut ainuttakaan tarjousta.”

Ennen kuin Lähdekorvelta. Hän osti hevosen.

”Mikä on, ettei kukaan halua ostaa hyvää kympin hevosta? En minäkään Rosimaa tarvitsisi, mutta ostin, kun niin harmitti. Jos ei kukaan satsaa hevosiin, niin samat juoksee toisiaan vastaan viikosta toiseen”, Kari pelkää.

Hän sälyttää vastuuta myös valmentajille.

”Pitää alkaa ymmärtää, että pitää itse hommata hevoset ja kerätä niille kimpat. Sitä ei nykyään tee enemmälti muut kuin Ala-Rantalan Antti, Ojanperän Antti ja Nina Pettersson-Perklén.”

Kari itse on innoissaan päästessään palaamaan valmentamaan hevosia ja kohta myös Tototv:n ravilähetyksiin.

”Joni-Petterille on minulta matkaa 17 kilometriä, sopiva polkupyörämatka. Vähennän kesällä golfia ja alan ajaa hevosia, Vaahteran Emppu ja Yli-Houhalan Pekka lupautuivat kavereiksi. Ajovehkeet on vielä Hannalla Ruotsissa, ne pitää käydä hakemassa”, hän suunnittelee.

”Tototv:ssä pääsee ensimmäistä kertaa 12 vuoteen tekemään sellaista ohjelmaa, mitä haluaa itse tehdä ja mitä uskoo katsojienkin haluavan nähdä ja kuulla. Kun on tuttu porukka, niin pystyy ainakin vaikuttamaan siihen, mitä tehdään.”