Beast Moden raviliigaprojektin päätyttyä vuodenvaihteessa Kati Lindsberg valmentaa toistaiseksi enää omia hevosiaan ja suunnittelee jopa alanvaihdosta.
2010-luvun alku oli Kati Lindsbergille nousukiitoa. Pieni talli teki huipputulosta: voittoprosentti kävi kovimmillaan 45:ssä ja hevosten vuosiansiot yli 360 000 eurossa. Kati Lindsberg palkittiin Vuoden valmentajana 2012.
Kesken nousukiidon hän veti kuitenkin ”liinat kiinni” ja muutti pitämään pikkutallia Alajärven Lehtimäelle. Nyt sekin tie on kuljettu loppuun.
”Rajat tuli yksinkertaisesti vastaan. kun tätä on parikymmentä vuotta tehnyt seitsemän päivää viikossa ilman lomia ja vapaita. Ihmiset ei ymmärrä, miten raskasta työtä tämä on. Lopetin yritystoiminnan kokonaan ja valmennan enää omia hevosia”, Kati Lindsberg avautuu.
Ainoa valmennettava on tällä hetkellä Wicasa Sioux. Sen lisäksi tallissa on yksi puolivuotias varsa sekä eläkehevosena Finally Famous.
”Välillä tekee tiukkaa saada yksikin hevonen treenattua, jos kelit on huonot. Toisaalta on ollut hauska huomata, että on muutakin elämää kuin hevosurheilua ja että aika kuluu mukavasti muutenkin. Olen esimerkiksi raivannut metsää ja kuntoillut”, Lindsberg mainitsee.
Mitä hän rupeaa työkseen tekemään, on vielä auki.
”Voi olla, että vaihdan kokonaan alaa ja menen kouluun. En jaksaisi hirveästi suunnitella, mutta tänään (maanantaina) minulla on aika uraneuvojalle varattuna.”
”On tehtävä niin kuin itse ajattelee eikä muiden mielipiteiden mukaan. Välillä on tullut tehtyä varmasti huonoja ratkaisuja, mutta nekin on olleet aina omia”, Kati Lindsberg painottaa.
Täysin pois suljettuna hän ei ammattimaistakaan valmennusta tulevaisuudessa pidä.
”Silloin pitäisi olla pieni talli ja hyvä omistaja. Olen väsynyt nahistelemaan sellaisista asioista, että voiko hevosta vaikka hoitaa (eläinlääkärillä), jos sillä on vaivaa. Valmentaminenkaan ei saisi maksaa mitään, hintakilpailu on kovaa. Täällä meidän seudullakin on vaikka kuinka paljon valmentajia, jotka laskuttaa vähemmän kuin minä 14 vuotta sitten, kun aloitin yrittäjänä. Kaikki kustannukset on kuitenkin nousseet sinä aikana valtavasti”, Lindsberg vertaa.
”Minun ongelmani on, etten osaa tehdä tätä vasemmalla kädellä. Ja jos tätä tosissaan tekee, ei pääse tuntipalkoille. Saman rahan saa helpommalla tekemällä jotain muuta.”
Korjaus kuvatekstiin 11.1. klo 12.45: Kuva on Jyväskylästä, ei Lappeenrannasta.