Perjantain Hevosurheilussa tutustutaan eläinlääkäri Marja-Leena Ratilaiseen. Ratsastuksen Personal trainer –sarjassa valmentaja Sanna Backlund antaa vinkkejä kotitreeniin.
Eläinlääkäri Marja-Leena Ratilainen työskenteli 35 vuoden ajan kesät perheensä siittolassa Pohjois-Karjalan Polvijärvellä.
”Kokemus tietysti karttui vuosien varrella. Ensimmäisistä vuosista muistan sen, että keväällä kaikki tuntui vaikeammalta, munasarjojen löytäminen ja niin edelleen. Kun tammojen määrä laskettiin tuhansissa, niin ei kevätkään vaikuttanut. Tuntui, että sinne tamman sisälle osasi nähdä käsien avulla.
Me tykättiin tehdä sitä työtä. Jos se olisi ollut vain leipätyötä, ei sitä olisi jaksanut sillä tavalla. Tietysti joskus väsyi, kun kuudelta aamulla mentiin talliin ja saattoi olla lähelle puolta yötä, kun päästiin pois.
Kaikkien niiden kesien sosiaalinen elämä oli siinä, asiakkaista tuli tuttavia ja ystäviä.
Meillä on vain yksi lapsi, hän syntyi niin sanotusti hiljaisempana aikana, eikä muita lapsia keritty tekemäänkään. Ehkä on vähän huono omatunto joskus ollut siitä, että oma tyttäremme kasvoi tässä sivussa. Hyvin hän oppi leikkimään yksinänsä. Leikit olivat semmoisia, joissa leluhevonen astui toisen, ja sen toisen leluhevosen sisältä tuli varsa. Isompana tallitytöistä ja -pojista tuli hänenkin ystäviään. Olen hyvin kiitollinen ihanille tallityöntekijöille, jotka omistautuivat tälle työlle”, kuuluu eräs Ratilaisen muistoista.
Kuinka ratsuori Pilven Poika pantiin alulle? Kuinka ultraäänitutkimus mullisti astutustoiminnan? Kuinka naiseläinlääkäriin 70-luvulla suhtauduttiin? Lue perjantain Hevosurheilu, niin tiedät!
Core Catcher on kolmevuotiaiden parhaita, mutta nappionnistuminen tärkeänä päivänä on toistaiseksi antanut odottaa itseään.
”OEX-finaaliin laitettiin laput ja jenkit, mutta se ei toiminut”, Antti Teivainen kommentoi. ”Core Catcher oli kuin tulisukka, ja startissa jäätiin sitten lopulta vielä pussiin. Normaalisti laiskalla hevosella on omaperäinen luonne ja siltä löytyy temperamenttia.”
Lauantaina Core Catcher kokeilee onneaan Kymenlaakso-ajon finaalissa.
Uutisissa käsittelemme hevosten pitopaikkojen rekisteröintivelvoitetta. Kaikki pienetkin tallit on ilmoitettava Ruokaviraston rekisteriin vuoden loppuun mennessä. Kerromme myös Propulsionin tapauksen välitilinpäätöksestä.
Hevosurheilun Ratsastuksessa Personal trainerina toimii tällä kertaa esteratsastuksen ikäluokkakilpailijoiden maajoukkuevalmentaja Sanna Backlund. Hyvä valmentaja on ratsastajalle tärkeä, mutta myös itsenäinen kotitreeni pitää osata tehdä hyvin ja huolella, koska vain ani harva on valmentajan silmien alla 365 päivää viikossa, hän korostaa.
”Tässä välissä tunnuttiin harjoittelevan vain sitä, että hevosten pitää liikkua uran sisällä nojaamatta seiniin. Se on oikein, mutta niiden pitää mennä myös kulmiin. Sitä voi olla GP:n viimeinen okseri vähän seinää päin, ja jos hevonen alkaa kääntyä itse liian aikaisin, se ottaa sen takia puomin”, Backlund huomauttaa.
Entä mitä kuuluu Antonia Hartwallille? GP-finaalin voittaja 2015 pitää Sipoon Eriksnäsissä korkealaatuista ratsastuskeskusta.
Tämä ja paljon muuta perjantain Hevosurheilussa.
Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.
Digilehti sisältyy kaikkiin Hevosurheilun ja 7 oikein -lehtien tilauksiin. Sen voi lukea missä päin maailmaa tahansa lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.
Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.