Ravi- ja ratsastuskilpailut ovat tauolla koronaviruksen ehkäisytoimien takia. Sulun aikana Hevosurheilu ilmestyy kaksoisnumerona kerran viikossa. Tämän perjantain Hevosurheilu esittelee teemanumerossa A- ja B-lisenssitreenareilla valmentautuvat neljävuotiaat suomenhevoset.
Ikäluokka 2016 esittäytyy lukijoille kera valmentajien kommenttien. Kaikki A- ja B-valmentajien neljävuotiaat löytyvät listauksista omistajatietoineen.
Miten talven treeniolosuhteet ovat vaikuttaneet nelivuotiaisiin? Kuka haaveilee jo ikäluokkakilpailuista?
Ari Hartikainen tietää, että sattumuksella on iso sija elämässä. Perjantain Hevosurheilun laajassa henkilöhaastattelussa hän käy läpi merkitykselliset henkilöt, hevoset ja oivallukset uransa varrelta 70-luvulta tähän päivään.
”Soitin hyvälle ystävälleni, Amerikassa hevoskauppaa käyneelle Timo Yli-Panulalle, että nyt olisi niin sanotusti rahapussi vaikka minkälaiseen hevoseen. Timo otti selvää, että tarjolla olisi nelivuotias ori, joka meni ME:n kaksivuotiaana ja oli eniten kautta historian rahaa tienannut 2-vuotias.
Voin kai sanoa, että se oli kallein hevonen, mitä Suomeen oli koskaan hommattu.
Lähdimme Tupamäen Anteron kanssa Amerikkaan Continental Farmille tutkimaan hevosta. Ajoin ja pruuvasin sen ja Antero tutki ja otti kuvia, spermakin tutkittiin. Hevonen oli Express Ride.”
Selene Lunen tarinassa sattumuksia vasta riittääkin. Oli lähellä, että suomenennätystamma ei olisi edes syntynyt, sillä sen emä ostettiin alun perin alkion vastaanottajaksi estehevoselle. Eikä omistaja-kasvattaja Eija Tuomisella ollut lainkaan kokemusta ravureista. Hyvät ystävät, neuvot ja rakkaus hevoseen kantavat kuitenkin pitkälle.
Vaikka ravit ovat tauolla, voimme onneksi kuitenkin kääntää katseen taaksepäin. Vuoden 1970 Elitloppet jäi historiaan maailman ykköstammojen ja huippuhevosmiesten taistona. Toimittaja Arto Sipakon artikkeli sivuaa myös mainittujen ykköstammojen onnistumista siitoksessa.
Lehdestä löytyvät myös jalostusarvostelut Jokimaan näyttelyyn ilmoitetuille suomenhevosille. Lämminveriarvostelut julkaistaan myöhemmin.
Ratsastuksen Personal trainer –sarja vie tällä kertaa tutustumaan Pauliina Swindellsin ajatuksiin. Hän neuvoo ratsastamaan fiiliksellä, hevoskohtaisesti ja positiivisen kautta.
Janna Jensen taas viettää samanlaista korona-aikaa kuin alalla monet muutkin. On isoja muutoksia ja epävarmuutta, mutta toisaalta arki rullaa melko samanlaisena kuin ennenkin.
”Ei tässä muutenkaan ole tullut käytyä ulkona syömässä tai hengailtua kauppakeskuksissa”, Jensen hymähtää.
Somerolla Ypäjän vieressä asuvan Jensenin työelämän pyhä kolminaisuus on normaalisti omassa ratsastuksessa, estevalmennuksessa ja Hevosopiston opetuksessa. Nyt kotona ratsastettavia riittää, ja valmennettavia käy yhden tai kahden hengen opetuksessa, mutta Hevosopiston tunnit ovat nyt seisahduksissa, eikä Hevosopiston tiloissa ei saa enää järjestää valmennuksia.
Kuinka tästä eteenpäin? Mitä Jensen ajattelee työstään Hevosopistolla? Mikä on hänen ratsastusfilosofiansa? Hevosurheilu kertoo.
Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.
Digilehti sisältyy kaikkiin Hevosurheilun ja 7 oikein -lehtien tilauksiin. Sen voi lukea missä päin maailmaa tahansa lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.
Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.