Blogi – Kuudetta kertaa Turussa Kuudetta kertaa Turussa

Kuninkuusraveihin 21 päivää!

Myönnetään, heti on ollut pakko luovuttaa täydellisestä lupauksesta. Lupasin maanantaina, että joka päivä ennen Kunkkareita sitä tänne fiiliksiä kirjoitan, niin niin… Eilistä iltaa ja kirjoittamattomuutta voin kai kuitenkin jossain määrin perustella Portugalin ja Walesin välierällä, jota jäin kuin jäinkin katsomaan, vaikka pyhä tarkoitus oli mennä nukkumaan. Hyvä Ronaldo…:)

No mutta siis. Tänään Okraan, viemään eteenpäin kuninkuusravillista ilosanomaa. Meillä paikalla oma osasto ja tämän lisäksi olisi tarkoitus haastattaa klo 14 lavalla Turun omaa ”ravikuninkaallista” eli Harri Koivusta (4 kpl kuninkuuksia plakkarissa). Pitää tässä vielä miettiä, missä on haastattelun kärki siinä, muistelemmeko menneitä vai katsommeko jo kovin lähitulevaisuuteen.

Tämän vuoden Kuningattaren tittelistä tiedetään ainakin yhden hevosen, ilman haavereita, taistelevan. Tervetuloa Turkuun, ravikuningatar Saaga S.

Ilkka Pyysalo, Saaga S, Matti Nisonen, Harri Koivunen ja Vermon kilpailupäällikkö Timo Mahlamäki juttutuokiolla eilen Vermon illassa.

Mitäköhän mieltä suuri yleisö on ollut tästä tälle vuodelle uusitusta kutsusysteemistä? Minusta se on kiva. Jotainhan asiasta kertoo varmasti se, että Saaga S:n facesivuilla eilisiin kuviin ja Kuninkuusravit -kutsu ja Vermon voitto -postaukseen on kirjoitettu noin 40 onnentoivotusta ja minuutti sitten tsekattuna 936 tykkäystä. Vaikka Saaga S tietenkin olisi paikkansa myöhemminkin saanut, niin onhan tässä silti jotain erityistä,  sanoisin minä.

Annoin eilen oman kotiseutuni eli Rauman sanomalehteen Länsi-Suomeen haastattelun, jossa kysyttiin, että mitkä jutut ovat minulle kohokohtia tulevissa Kuninkuusraveissa. (Samalla kun taluttelin Koivusen tallin Oiva-Sointua…joka varmasti miettii, että pitääkö mun aina olla jossain jutuissa:).

Vastasin, että liikutun noin lähes aina kun näen suomenhevosten ottavan mittaa toisistaan, mutta varmuudella kaikkien kuninkaallisten lähtöjen ratkaisuhetkillä. Toinen hetki, jolloin uskoisin, että liikutusta on ilmoilla, on tietenkin Kunkkarilegendat -lähtö, jota odotan suuresti.

Vaikka päivät ovat vierineet siitä, kun esimerkiksi Reino Salmela ja Hulpu voittivat Turun Kuninkuusraveissa vuonna 1983, uskon että tunteen palo näillä menestysmiehillä ohjastamiseen ja voittamiseen on edelleen olemassa. Toivottavasti ihmisetkin tulevat jo tuolloin tänne sanoin joukoin, perjantai kun vielä kaiken muun hyvän lisäksi on ilmainen kaikille.

Ravikuningatar Hulpu ja Reino Salmela Turun Kuninkuusraveissa vuonna 1983.

 

Kansikuva

Hevosurheilu kertoo taustat ja tarinat

Jo 90 vuotta suomalaisen ja hevosen asialla

Siirry tilaamaan ›

Kommentoi


Tuoreimmat tästä blogista