Blogi – Kuudetta kertaa Turussa Kuudetta kertaa Turussa

Kuninkuusraveihin 24 päivää!

24 päivää tarkoittaa käytännössä sitä, että meidän Kuninkuusraveihimme on aikaa pari päivää yli kolmen viikon. On paljon asioita, jotka ovat kesken ja paljon asioita, jotka ovat mielestäni hyvällä mallilla. Muun muassa puitteet täällä Metsämäessä alkavat ainakin noin ulkoisin puolin näyttää hyvälle. Viime viikolla rakennus sai rungoilleen uuden maalipinnan ja tuntui kertaheitolla, että sitä ollaankin tässä töissä ihan jossain vähän niinkuin hienommassakin rakennuksessa.:) (kuvia talkoolaisista meidän facessa)

Mitäs kaikkea näihin päiviin sitten mahtuu? Tj Ilmari Halinen istuu toimistossaan ja puhuu alati puhelimessa ja hoitaa miljoonaa asiaa samaan aikaan sisällä ja ulkona, kilpailusihteeri Henri Talonpoika vastaa juuri nyt esim. ensi ma raveista, mutta jo nyt myös monista ”hevoslähtöisistä” Kunkkarijutusta ja aikanaan muun muassa megatärkeästä käsiohjelmasta.

Hevosjalostusliiton Virpi Ylitalo tekee omat työnsä mm. kiertää maakunnassa tunnistamassa hevosia, mutta osallistuu silti aktiivisesti Kuninkuusravien myyntiin ja moneen muuhunkin asiaan. Ja sitten täältä löytyy vielä Terttu Virho, joka on vastannut Ravitorin ja vähän muutaman muunkin asian myynnistä. Plus ratamestari Janne Sairanen, jonka stressipykälä varmasti kasvaa kohti raveja. Lisämaininnat Riikalle ja Visalle. Heistä lisää myöhemmin:)

Eli näin. Aika pieni porukka meitä lopulta ihan tässä jokapäiväisessä arjessa on, mutta silti semisti aika ytimekäs niin ikään. Omiin tämän päivän puuhiini kuuluu muun muassa; vähitellen pitää alkaa toden teolla organisoida pressin hyvinvointia Kunkkarien aikana, järjestää toimittajien iltajuhlaa (siitä tuleekin muuten sitten ihan uudenlainen juttu…), ottaa vielä akkreditointeja vastaan, järjestellä majoituksia, ylläpitää facea, twitteriä ja instaa, hoitaa tv-mainoksen ja radiomainoksen edistymistä, tilata tarjoiluja Suomen Joutsenella järjestettävään pressiin jne jne.  Jos nyt nämäkin tästä tänään eteenpäin saisi. Edes osittain.

Aika paljonhan tässä tietty päivän mittaan saa  ihan vain vastailla myös puhelimeen ja lipunmyynnin lisäksi antaa vastauksia peruskyssäreihin. Mitään isoja totaalikriisejä ei, ainakaan vielä, vaikuta olevan kellään, lähinnä kysymykset koskevat vaikka muun muassa, miksei bussi pysähdy jokaisella pysäkillä, miksi campingin suihkut toimivat rajoitetusti jne jne. Kaikkemme teemme, että kaikki toimisi mahdollisimman mainiosti ja mahdollisimman moni vieraistamme olisi tyytyväinen. Uskon, että lopulta näin onkin, mutta tässä alkuvaiheessa tietenkin moni asia luonnollisesti arveluttaa.

Itseäni ehkä ison porukan liikuttamisessa eniten arveluttaa se, osaammeko varmasti kyltittää varmasti kaikki Turun sisääntuloväylät niin riittävästi, että autoilijat pääsevät helposti ja mutkattomasti etäparkkeihin. Tässä vaan huomaa puhuvansa, että juu sieltä mennään Avantiin ja täältä lentokentälle, niin aina välillä huomaan myös, että niin tietäisinkö sitten itse esim. missä tämä mainittu Avanti on. No, sanon sen nyt teillekin autoilijoille ääneen, että kyseessä on siis Avantin teollisuusalue Liedossa.

Toinen samaan aihepiiriin liittyvä asia on se, saammeko välitettyä turkulaisille tarpeeksi tietoa siitä, että täällä Metsämäessä ei tule olemaan ravien aikana mitään yleisiä parkkipaikkoja eli kaikkien kannattaa ehdottomasti hypätä non stop-bussiin Kauppatorilla. Tätä sanomaa SAA viedä eteenpäin.

Ai, niin ja hupparit. ”Kuninkuusravit jo vuodesta 1924” – niistä on tullut lähes kansansuosikkeja – ja ne ovat –  käytännössä loppu. Okra maatalousnäyttelyssä osastoltamme niitä vielä löytyy ja täältä varastolta hajakokoja. Eli ilman mitään sen suurempia kaupallisia ”painostuksia” jos olet huppariin ihastunut, niin kysy sitä nyt. Ensi viikolla on tod näk liian myöhäistä.

Aurinkoa kaikille, terkuin Laura

Kansikuva

Hevosurheilu kertoo taustat ja tarinat

Jo 90 vuotta suomalaisen ja hevosen asialla

Siirry tilaamaan ›

Kommentoi


Tuoreimmat tästä blogista