Blogi – Lewis Alen matkassa

Isänpäivälahja

Pyöreästi vuosi sitten oli Hevosurheilussa ilmoitus otsikolla ”Harvoin tarjolla”. Kaupan oli osuus orivarsasta Lewis Ale, jonka suku Andover Hall – Ripley herättää jokaisen, joka on raviurheilua maassamme seurannut. Ilmoitus oli kuin tilaustyö isänpäivälahjaksi – itselleni.

thumb_IMG_5810_1024
Lahjan hankinta oli helppoa. Tekstiviesti iltamyöhällä varsaa kauppaavalle kasvattaja Antti Lehtisalolle, joka kuittasi välittömästi ”Tervetuloa kimppaan”. Siinä sitten hykertelin yksikseni kotisohvalla ja ajattelin, että voiko parempaa lahjaa itselleen keksiä. No, tähän monella kaverillani on varmaan toisiakin mieltymyksiä.

Tekstiviestin lisäksi piti tietenkin allekirjoittaa kimppasopimukset ja maksaa 5000 euron arvoinen osuus, joka sisälsi varsan varttumisen huhtikuun 2016 loppuun Tanskassa. Tämän jälkeen on pyörinyt maltillinen kuukausimaksu ja Lewis Ale on jo harjoittelemassa kilpahevosen raviaakkosia Ranskassa Tuomas Korvenojan käsissä. Vuodessa on siis isänpäivälahjalleni tapahtunut monenlaista ja se on matkannut maasta toiseen – aika eurooppalainen varsa.unspecified-3

Miksi sitten hankin tällaisen ”lahjan”. Kun lahjan antaja on tuttu, niin riskin tai sijoituksen voi itse määrittää. Mahdollisuudet on vaikka mihin ja luvassa on tunteita, jännitystä, iloa ja ehkä pettymyksiäkin, ja sitähän se raviurheilu on parhaimmillaan. Elämykselle on vaikea laittaa hintaa.

Tämän ensimmäisen blogikirjoituksen julkaisupäivänä raviväen katseet ovat Kouvolassa, jossa ravataan Kymenlaakso-Ajon finaali. Matkalla finaaliin on varmasti moni saanut mittaamattomia elämyksiä – parhaat onnittelut niistä! Ja varsoja isänpäivälahjoiksi on varmaankin saatavilla kasvattajilta.

Hevosurheilu kertoo taustat ja tarinat

Jo 90 vuotta suomalaisen ja hevosen asialla

Siirry tilaamaan ›

Kommentoi


Tuoreimmat tästä blogista