Blogi – Lewis Alen matkassa

Silloin kun Ride The Night Suomen ennätyksen ravasi

Lewis Alen suku on hienosti onnistunutta jalostusta. Isä Andover Hall ei esittelyjä kaipaa ja emä Ripleyn jälkeläiset ovat jättäneet pysyvät jäljet suomalaisen raviurheilun historiaan – Ripleyn jälkeläisiä kun ovat muiden muassa Jonesy, Alien Lady, Nostromo, Broidi ja Rohan. Tuoreimpina jälkeläisinä radoille ovat tulossa Katie Ale ja sitten viimeisimpänä Lewis Ale.

Suku velvoittaa – näin sanotaan. Ja kyllä se suku raviurheilussakin nostaa todennäköisyyksiä ja toiveita hyvästä ravurista. Itse olen enemmänkin tällä toivepuolella, sillä todennäköisyyksiä on joskus tullut laskeskeltua pakollisena opintojen yhteydessä, mutta sittemmin on tullut keskityttyä elämyspuoleen.

Yhtenä elämyksellisenä yhtymäkohtana Lewis Alen sukuun sattui kohdalleni Vermossa 7. kesäkuuta 1995. Tuona aurinkoisena kesäiltana Lewisin emänisä Ride The Night oli startissa maamme pääradalla. Olin tuolloin Urheiluruudun toimittaja ja sen verran oli tullut seurattua 3-vuotiaan lahjakkuuden otteita, että sain juttuideani läpi tuottajalle. Niin siis Vermoon kuvaajan kanssa.

Ensin valmentaja-ohjastaja Tuomas Korvenojan pakeille. Tuomas uskoi omaansa jo valjastuskatoksilla ja pani ilmeisen tyytyväisenä merkille, että oikein Urheiluruutu oli saapunut seuraamaan lahjakkuuden esitystä. No, se esitys jäikin sitten historiaan, sillä Ride The Night ravasi uransa neljännessä startissa Suomen ennätyksen 13,8a maililla ja juoksu näytettiin illan Urheiluruudussa. Juttuideani osui siis kohdilleen.

Ride The Nightin ura katkesi sittemmin ennen aikojaan, mutta siitoksessa Career Girlin kanssa syntyi Ripley. Jospa Lewis Alen uran alku olisi yhtä vakuuttava kuin sen emänisällä – ainakin sitä voi tässä vaiheessa toivoa. Kyllä Vermossa varmaan aurinkoisia iltoja riittää kesällä 2018.

Lewis Ale opintiellä Ranskassa.

Lewis Ale opintiellä Ranskassa.

Lewis on saanut nyt raviaakkoset opeteltua Ranskassa ja Korvenoja on aloittanut varsan urheilu-uran kivijalan rakentamisen. Tuomaksen mukaan oppi on mennyt hyvin perille, asennetta löytyy, askeleessa on potkua ja vaikuttaa Lewis vieläpä selväpäiseltäkin. Joten toivossa eletään.

Hevosurheilu kertoo taustat ja tarinat

Jo 90 vuotta suomalaisen ja hevosen asialla

Siirry tilaamaan ›

Kommentoi


Tuoreimmat tästä blogista