Blogi – Pesupaikka Pesupaikka

Hurmuri

Totilas oli kuin shakkipelin nappula, musta hevonen, joka kaula aina samalla lailla kaarella siirtyili ruudusta toiseen ja napsi viholliset yksi kerrallaan. 

Maradonan kaltainen megastara.

Ratsastuksessa!

Melkein uskonto. Voimakas ilmiö synnyttää tietenkin myös vastailmiön, ja sekin nähtiin. Alettiin ajatella, että miten tuollainen satu on tehty. Onko totta vai onko huijattu?  Onko väärin ratsastettu? Väärin sammutettu?

Saksan ja Hollannin valtakamppailu kouluratsastuksessa, ja loppulässähdys,  kun vihollisleiristä otettiinkin vahvin ase itselle käyttöön ja tehtävään valjastettiin nuori poika, jolla ei ollut käytännössä mitään mahdollisuuksia valmiin brändin kanssa. Edward Gal oli ratsastajana niin paljon taitavampi.  Aika pian se meni siihen, että ihmiset rupesivat melkein vahingoniloisina odottamaan Matthias Rathin epäonnistumisia.

Totilaksessa oli synnynnäinen jännite. Gal kertoi, ettei uskaltanut olla ensimmäisellä kokeilukerralla oikein sen selässäkään, jos hän otti ohjia käsiin, hevosen vastaus oli vaan lyhentää kaulaansa ja lisätä vaan menemistä.  Kisoissa hän ratsasti Totilasta melkein puolilöysillä ohjilla.

Kaikki eivät tulleet ajatelleeksi sitä, että Totilaksella ei todellakaan ollut mikään ihanteellinen rakenne. Se oli lentävä lihapulla -malli.  Tulikuuma sellainen.

Liike ravissa on aiheuttanut monet keskustelut. Totilas olisi voinut mennä tuntitolkulla piaffia, mutta siirtyä sen päälle sekunnissa vapaaseen, rentoon käyntiin, naamallaan avoin ja rauhallinen oriin ilme.

Tuollainen hevonen ei vaan voi olla täysin väärin ratsastettu.

Marko Björs

Kouluratsastuksen maajoukkuevalmentaja

 

 

Kansikuva

Hevosurheilu kertoo taustat ja tarinat

Jo 90 vuotta suomalaisen ja hevosen asialla

Siirry tilaamaan ›

Kommentoi


Tuoreimmat tästä blogista