Blogi – Pesupaikka Pesupaikka

Hyvin vedetty!

“Hyvin vedetty”, sanoi SRL:n vaalitentistä entinen puheenjohtaja Leskinen.

Seurasin Kangasalta käsin Ratsastajainliiton vaalikeskustelut, jotka näytettiin netissä useammaltakin kanavalta. Ne ovat yhä jälkikäteen katsottavissa.

Olivatpa hienot ja tyylikkäät vaalikeskustelut. Kaikki ehdokkaat toivat asiaan kuuluvalla arvokkuudella ja toisiaan kunnioittaen mielipiteensä julki. Tuossa olisi USA:n presidentin vaalien kandidaateilla opittavaa. Kysymykset, yhteenvedot ja tilaisuuden järjestelyt olivat niin ikään loistavat. Satu Väihkönen ja Ulla Nurmi: olette parasta A-ryhmää.

Ehdokkaat tyylikkäästi kehuivat omia vahvuuksiaan ja välttivät täysin toistensa mollaamisen. En myöskään huomannut merkittävää vanhojen päättäjien arvostelua, vaikka siihen kyllä aiheita olisi löytynyt. Tunnen kyllä piston sydämessäni.

Lajimme turvallisuus ja hevostemme hyvinvointi olivat kaikkien ehdokkaiden listoilla. Osaamisen ja ammattitaidon merkitystä näille asioille olisin mielelläni kuullut painotettavan enemmänkin. Ypäjän rooli on tässä oleellinen. Siellä on puitteet ja systeemit mitä parhaimmat, sellaista kokonaisuutta saa hakea.  SRL:n puheenjohtajan tulee tuntea opisto omakseen ja olla ylpeä siitä. Muistetaan, että hyvä ratsastus on parasta eläinten suojelua.

Vanha vastakkainasettelu urheilun ja harrastelun välillä ei enää sytytä. Kaikki olemme näköjään siihen jo kyllästyneet ja myönnämme: molempia tarvitaan! Edunvalvonta ja jopa etukenossa, kun puhutaan hevosten hyvinvoinnista, todettiin usealla suulla erittäin tärkeäksi. Ilman kunnollista edunvalvontaa meitä koskevista asioista päättävät alaa tuntemattomat ihmiset.

Politiikka ei saa tässä olla esteenä. Kaikissa puolueissa on järkeviä hevostalouden tuntijoita, ja heitä meidän puheenjohtajamme sekä hallituksen jäsenten tulee pitää ajan tasalla.

Ehdokkaat eivät mielestäni ottaneet selkeästi kantaa alueiden toimintaan. Kilpailu- ja valmennustoiminnan kehittäminen siellä toisi uusia ulottuvuuksia. Siinä työssä tarvitaan harrastajia ja kilpaurheilijoita, ja sitä toimintaa myös valtiovalta tukee mieluusti.

Kandidaattien keskustelussa ei väittelyä tullut. Liikuttavan yksimielisiä oltiin lähes kaikesta. On kuitenkin hyvä muistaa, että paraskin puheenjohtaja ja hallituksensa toimii tiukassa ja tarkoin valvotussa ympäristössä. Siellä ei suurta liikkumavaraa ole.

Kasvot lajillemme puheenjohtajan todellakin tulisi antaa. Kuitenkin muistetaan, että ei tässä olla Messiasta ja hänen opetuslapsiaan valitsemassa, ihan arjen sankareita ja duunareita vaan.

Ps. Olen liittomme toiminnantarkastaja ja siksi pidättäydyn ottamasta kantaa ehdokkaiden paremmuuteen. Totean vain, että hyviä ja hyväksyttäviä ovat kaikki!

Ps2. Uudelle puheenjohtajalle vinkki: yritä käydä kaikkien lajien ainakin yhdessä merkittävässä kisassa ensimmäisen vuotesi aikana. Auttaa paljon siitä eteenpäin.

 

JP Leskinen

Suomen Ratsastajainliiton puheenjohtaja 2009-2014

 

Tämä kirjoitus julkaistiin Hevosurheilu-lehdessä 13.11.

 

Kansikuva

Hevosurheilu kertoo taustat ja tarinat

Jo 90 vuotta suomalaisen ja hevosen asialla

Siirry tilaamaan ›

Kommentoi


Tuoreimmat tästä blogista