Blogi – Pesupaikka Pesupaikka

Kaikkien aikojen Elitloppet!

Vaikka yleisö ei tänä vuonna keräänny radan varteen, kuten kerääntyi toissa vuonna, ennustaa Sami Himanka toukokuisen tapahtuman olevan suomalaisten silmin kaikkien aikojen Elitloppet.

Fraasi ”kaikkien aikojen” on aikalailla loppuun kaluttu ja se on kärsinyt sytyttävyydessään inflaation. Mutta vuoden 2020 Elitloppetin kohdalla sitä voinee vielä kerran käyttää, koska sille on täytettä.

Mahdollisuus siihen, että voittajakehässä tunnustetaan sinivalkoisia värejä, on realistisempi kuin koskaan aiemmin. Eikä tämä realismi lepää pelkästään yhden valjakon varassa, joten kyllä, kyseessä on kaikkien aikojen Elitloppet suomalaisittain.

Toukokuun viimeisenä viikonloppuna ajetaan tyhjille katsomoille, se on kaikkien aikojen ensimmäinen kerta. Lauantaina Solvallassa on paikanpäällä yleensä noin 20 000 katsojaa, sunnuntaina enemmän, joskus liki 30 000 silmäparia. Kotisohvalta tapahtumia seuraa satoja tuhansia katsojia.

Korona on laittanut muun urheilun jäihin, joten nyt on kaikkien aikojen mahdollisuus luoda buumi Suomessa Elitloppet-viikonlopun ympärille ja saada lajin pariin uusia seuraajia. Ja toivottavasti osalle näistä uusista seuraajista, tämä toimisi viitoituksena kotimaiseen ravikesään (tapahtuu se sitten paikanpäällä, tai etänä).

Elitloppetin ja Elitkampenin lisäksi rahakkaita T75-pelejä pitää nostaa esiin, jolloin tartuntapintaa on uusille ja vanhoillekin seuraajille, niin huippu-urheilusta, kuin miljoona-poteista. Olisi hienoa, jos sisältöä tuotettaisiin pitkin viikkoa. Jo maanantaina ensimmäisiä ”viisi vihjaa” koonteja ulos. Ja tietysti peli auki veikkauksellakin heti maanantaina (normi viikolla listat Veikkauksella avautuu vasta ti-ke). Jos koronan aiheuttamat rajoitukset sallii, niin Satavarman vihreä, sekä punainen lamppu pitää kaivaa esiin. Nykyisen yhden 10-15 min vihjelähetyksen lisäksi olisi toivottavaa, että Elitloppet-viikolla niitä tulisi useampia. Ja tietysti puhelinhaastatteluja valmentajilta, Suomesta ja Ruotsista. Nämä toisivat taas lisää kiinnekohtia.

Itse viikonloppuna tulee sitten varmasti olemaan muutaman hengen kisa-studioita ympäri Suomea, kun virittäydytään hakemaan kisatunnelmaa, poikkeusoloissa. Sosiaalisen median kautta voisi varmaan saada tunnelmapaloja, oli sitten kyse kisaeväistä, suosikki hevosesta, tai parhaista kannustuksista.

Aika on haastava, mutta ainakin raviurheilulla on mahdollisuus.

Ha det bra!

 

Sami Himanka

Hevosenomistaja

Kansikuva

Hevosurheilu kertoo taustat ja tarinat

Jo 90 vuotta suomalaisen ja hevosen asialla

Siirry tilaamaan ›

Kommentoi


Tuoreimmat tästä blogista