Blogi – Pesupaikka Pesupaikka

Tosi-TV:tä hevosihmisille

Miten kaikkien tallipihat saisi näyttämään tältä? Tallit kuntoon -ohjelmalla, kenties? Kuva: Anna Karhila

Ei hevosihminenkään aina jaksa puhua pelkästään hevosista. Tai kyllä oikeasti jaksaa. Mutta jos hän katsoo televisiota, se on samaan aikaan vaikeaa. Siksi olisi hyvä, jos olisi enemmän varta vasten hevosihmisille suunniteltuja tosi-TV-ohjelmia. Tässä muutamia ideoita.

Maajussille Morsian. Se on reality, joka menee sellaisenaan. Oma maajussi on kiehtova ajatus, etenkin sänkipelto- ja laidunaikaan. Huonoksi idea ilmenee siinä vaiheessa, kun maajussi haluaa sitä kuuluisaa omaa aikaa puimurissa ja kylvöissä ja kynnöissä ja mitä niitä nyt on. Se ei, ikävä kyllä, oikein sovi, sillä hevosihmisen perheessä hevosihminen on se, jonka pitää sanella aikataulut, anteeksi vain.
Ehkä juuri siksi sarjan hevosnaiset jäävät mieleen. Onko tuo peilikuvani, miettii hevosihminen katsoessaan sitä kauden kaikkein omituisinta tyyppiä, sitä joka aina sattuu omistamaan hevostilan. Hevosihminen ehkä kuulisi sohvalleen omantunnon kolkutuksen, ellei kissa ei olisi alkanut juuri jahdata hiirtä eteisessä.

Tallit kuntoon. Tämä tarvittaisiin oikeasti. Tätä ei saa tehdä oikeasti. Siihen kukin voisi ilmoittaa mukaan ränsistyvän naapuritallinsa, jossa bisnes ei oikein pyöri. Jos taseita katsotaan, neuvoja kannattavaan yritystoimintaan kaipaisi toki ainakin joka toinen alan toimija Vermon ravikoulusta koko FWB-yhdistyksen porukkaan. Tuskin malttaisimme odottaa Ratsastuskeskus Ainon jaksoa! Mutta mitä me sitten tehtäisiin, jos Jyrki Sukula suosittelisikin laittamaan pollet pataan ja laittamaan sen paljon puhutun sählyhallin Ainolan viereen?

Talent Ruskeasuo. Kumpi olisi parempi, ohjelma, johon saa ilmoittaa oman lahjakkaan hevosensa, vai ohjelma, johon voi ilmoittaa lahjakkaan itsensä tai lapsensa, jotka eivät jostain syystä ole nousseet ansaitsemaansa maineeseen? Ratsastuksessa lahjakkuushan on jotain hyvin häilyvää ja vaikeasti ulos tuotavaa. Tosi-TV-ohjelmat ovat marssittaneet piiloista esiin kymmeniä laulun supertähtiä, joten ehkä tämä toimisi meidänkin lajissamme. Sitä ratsastaisi sinne lavalle, hevonen alkaisi tanssia ja itse olisi ihan flow. Kolmoissarjat ja sarjavaihdot, you name it. Tuomaristossa Kyra Kyrklund ja Chrisse Wegelius pyyhkisivät silmäkulmiaan ja sanoisivat, että tästä ratsukosta tulee vielä jotain suurta, ehdottomasti jatkoon.

Big Brother tai Viidakon Tähtöset. Laitetaan suljettuun talliin ja sen yhteydessä olevaan taloon 15 eri ikäistä, eri taustoista tulevaa hevosharrastajaa. Annetaan heille tehtäviä, ja katsotaan kuinka he selviytyvät niistä yhdessä. Annetaan heille alkoholia, jotta he tekevät varmasti tyhmyyksiä. Seurataan heidän ryhmänsä kehittymistä, tylsistymistä ja kriisejä.
Hei, mutta mehän olemme jo eläneet tämän 90-luvulla. Se oli nimeltään tallin vakkarikävijät tai sitten myöhemmin hevostenhoitajalinja. Muistelemme sitä kaiholla.

Häät hevostytön tapaan Suomi. Hohtavien kimojen vetämä nelivaljakko, sulhanen rikas kuin peikko ja tyköistuva hääpuku. Tahdon! Jos jossain hevostytöt ovat omiaan, niin kauniina morsiamina, joilla ei ole aikaa muuttua bridezilloiksi. Sillä elämässä niin pitää olla muutakin kuin ne häät ja se aviomies. Nimittäin hepat. <3 Ja koirat. <3 Voisiko russelin opettaa tuomaan sormuksen?

Miia Lahtinen
Toimittaja
miia.lahtinen@hevosurheilu.fi

Kansikuva

Hevosurheilu kertoo taustat ja tarinat

Jo 90 vuotta suomalaisen ja hevosen asialla

Siirry tilaamaan ›

Kommentoi


Tuoreimmat tästä blogista