Blogi – Pesupaikka Pesupaikka

Työsuhdehevonen

Tässäkö on tulevaisuus kaupunkikuvassa? Ekologisilla hevosvoimilla pääsee töihin ja harrastuksiin. Kuva: Mostphotos

Edessä on pian mahdollisuus työsuhdehevoseen. Työsuhdepolkupyörästä saa ensi vuodesta alkaen 1200 euron verovapauden.
Suomessa on alettu myydä ensimmäistä kertaa pakettimatkoja kotimaanmatkailuun. Kansallispuistot ja kaupunkien virkistysalueet pursuavat ulkoilijoita. Muuttoliike maaseudulle ja pikkukaupunkeihin on vilkastunut. Suuri helsinkiläislähiö Kontula kokee lähivuosina suuren muutoksen. Asuinrakentamista tiivistetään ja autojen parkkialueita muutetaan viherpihoiksi.
Kontula ei jää ainoaksi täydellisesti muuttuvaksi kaupunginosaksi. Tarkoittaako tämä kaikki sitä, että citymaastureiden, pitkien lentojen ja kerskakulutuksen jälkeen edessä on paluu vanhaan?

Hevosten määrä alkoi laskea höyrykoneen keksimisen jälkeen. Vuosien 1992 ja 2007 välillä hevosten määrä kaksinkertaistui Suomessa. Se johtui hevosharrastuksen lisääntymisestä.
Pyöräteiden rakentamisen, korona-ajan ja viherajattelun kasvun seurauksena saatamme hyvinkin nähdä hevosten uuden tulemisen käyttöeläiminä. Kaupunkien keskustoihin rakennetaan parkkihallien tilalle laitumia, jonne pankkiirit voivat jättää työsuhdehevosen säilöön työpäivän ajaksi. Raitiovaunuja alkavat kiskoa hevoset ja Mannerheimintiellä voi kopotella leppoisasti EU:n direktiivin mukaisella kärrytiellä.
Kaupunki avaa hevosten juomapaikkoja entisille bussipysäkeille sekä ulkoilmakrouveja, joilla alasajettu ravintola-ala nousee uuteen kukoistukseen.
Tekninen virasto vaihtaa ruohonleikkurit hevosiin, jotka pitävät nurmikot lyhyinä ja samalla hevoset tulevat ruokituiksi. Säästöä.
Maatalous elpyy, koska porkkanoiden ja kauran kysyntä räjähtää ennennäkemättömiin lukuihin. Kaikkialle maahan alkaa nousta omenatarhoja. Omenilla voi sekä palkita hevosia, että opetella uuden elinkeinon omenaviinin tuottajana.

Sote saadaan valmiiksi, koska tuki-ja liikuntaelinsairaudet tyrehtyvät työmatkaratsastuksen seurauksena ja tuovat näin julkiseen terveydenhuoltoon roiman säästön, eikä rahasta ja sairaanhoitopiireistä tarvitse enää riidellä. Mielenterveyspalvelut saadaan kerralla kuntoon, koska hevosterapiaa saa luonnostaan eikä terapeutille enää tarvitse jonottaa.
Työsuhdehevonen antaa uutta sisältöä yhteiskunnalliseen keskusteluun: Kuka poliitikko on asemaansa hyväksikäyttäen diilannut itselleen ja perheelleen ratsukon? Olisiko kyse mahdollisesti laukkaratsusta vai ravurista, ja saako kilpahevosista verovapauden? Helsingin Sanomat julkaisee kolme aukeamaa suttuisia kuvia ministeristä hevosen selässä ja valtakunnanoikeus tarttuu aiheeseen, millä hevosella ministeri oli liikenteessä, minne ja miksi.
Matti Vanhanen alkaa rakentaa Nurmijärvelle hevostalleja. Ovathan kaikki talot tulleet siihen mennessä tehdyiksi.
Lisääntyneen hevoskannan myötä ilmastomielenosoitukset muuttuvat hevosten lantaläjiä koskeviksi nuorisomarsseiksi. Nuoriso protestoi, koska muodikkaat tennarit menevät pilalle väistellessä kaikkialla lemuavia kakkakasoja. Hajuhaitat jakaisivat kansaa.
Mannerheimin patsaan muuttaminen suomalaisen autourheilijan patsaaksi vanhojen aikojen muistoksi saisi veteraanijärjestöt terhistymään. Tai siis he olisivat uusveteraanijärjestöjä, sen verran tuohon kaikkeen kuluu aikaa.
Universumi on itse itseään uudistava. Maapallo on ihmistä vahvempi. Se tuottaa luonnostaan itse keinot muuntua, elpyä ihmisen sille tekemistä kolttosista ja loistaa. Ehkä korona on ollut loppujen lopuksi ihmiskunnalle siunaus.
Tarvittiin ihmisen välikättä wuhanilaisella torilla saada ihminen hiljentämään tahtia ja pysähtymään. Äiti maa huolehti lapsistaan.

Kreetta Onkeli

Kansikuva

Hevosurheilu kertoo taustat ja tarinat

Jo 90 vuotta suomalaisen ja hevosen asialla

Siirry tilaamaan ›

Kommentoi


Tuoreimmat tästä blogista