Blogi – Pesupaikka Pesupaikka

Unelmien täyttymys

“Jerry vei finaalin tyylikkäästi ylivoimaisella esityksellä”, kirjoittaa Pekka Kaidesoja.

Kriteriumin voitto ja viisi muuta ykkössijaa, joista kaksi Ruotsissa ja yhteensä vain seitsemässä startissa. Siinä Lewis Alen unelmakauden statistiikka lokakuun 2018 loppuun mennessä. Voittosummakin on komeasti karvan vain alle 140 000 euroa. Ori on jo nyt unelmien täyttymys.

Tässä kohtaa voi vielä sanoa, että ehkä tässä ei ole vielä kaikki, sillä Lewis Ale starttaa legendaarisessa 3-vuotiskisassa Orsi Mangellissa Italiassa tänään 1. marraskuuta. Tätä kirjoittaessa mieli harhailee jo Torinon raviradan Ippodromo Vinovon maisemissa ja tulee mietittyä, että millaista siellä mahtaa olla ja mihin “Jerryn” rahkeet riittävät.

Orsi Mangelli ravataan tällä kertaa 1600 metrin matkalla. Kaksi karsintalähtöä, joissa on mukana muita Euroopan parhaita 3-vuotiaita. Omistajaporukalla lähdettiin reissuun paikan päälle eli jälleen ollaan Lewis Alen matkassa ja luotto hevoseen on korkealla.

Lewis Ale on tottunut matkustaja, sillä kausi on vienyt ”Jerryn” kolmesti Ruotsiin ja nyt sitten liki 3 500 kilometrin päähän Italiaan. Viikon matka oli suunniteltu sopiviin legeihin, niin että hevosella oli aikaa jaloitella ja treenatakin matkan aikana. Samanlaista suunnitelmallisuutta kuin muukin huippuammattimainen toiminta Tuomas Korvenojan tallilla.

Hoitaja Tiia Pihamaan ja Tuomaksen toimintaa hevosen kanssa ei voi kuin ihailla – ja kiittää. Me omistajat olemme sopineet, että valmentaja päättää miten kilpaillaan ja siihen luotamme. Startteja on tullut valikoiden ja erityisesti heinäkuu oli lämmin ja pitkä, kun Lewis Ale keskittyi vain treenaamiseen. Toki tuostakin selvittiin ja tulosta on tullut, kuten tiedetään.

On hienoa tunnustaa väriä. Kriteriumin finaaliin teetimme Lewis Ale -lippikset ja -huivit. Nämä siniset tunnukset koristivat sitten mukavasti kuvia voittajaesittelyssä. Jerry vei finaalin tyylikkäästi ylivoimaisella esityksellä. Meidän omistajien tunnelma oli Teivon taivailla.  Lewis Ale seppelöitiin Kriteriumin voittajaksi.

Vieläkö tänä vuonna juhlitaan, selviää torstain aikana. Ensin karsinta, josta pitää selvittää tie neljän parhaan joukkoon ja sitten finaaliin. Vaikea tuota on uskaltaa edes unelmoida, mutta kun aiemmatkin unelmat Lewis Alen kohdalla ovat toteutuneet, niin miksei tämäkin.

Sinistä on nytkin matkassa Torinon reissulla.

 

Pekka Kaidesoja

Lewis Alen osaomistaja

www.facebook.com/lewisaleravuri

Kansikuva

Hevosurheilu kertoo taustat ja tarinat

Jo 90 vuotta suomalaisen ja hevosen asialla

Siirry tilaamaan ›

Kommentoi


Tuoreimmat tästä blogista