Blogi – Pesupaikka Pesupaikka

Vuoden palkittavat 2017–2018

Vuoden nyksä, Juulia Jyläksen puoliso Herman van Triest.

Ratsastajanliitto palkitsi muutama viikko sitten Tampereen hevoset-messujen iltajuhlissa alan ansioituneita. Onnea heille! Mutta monta hyvää palkintoa jäi jakamatta. Hevosurheilu auttaa! Listasimme mukaan myös alkuvuoden asiat.

Vuoden mullistus. Se on yksiselitteinen: Mikael Forsténin valinta liiton johtoon. Liikkeelle on lähdetty reippaasti mutta ulospäin nähden ammattitaitoisesti. Mutta hei, kertoisiko joku liittoon, että maailmassa on olemassa muitakin hyviä ja aikaansaavia tyyppejä kuin esteratsastajat, miehet ja esteratsastajamiehet?

Vuoden pettymys. EM-kilpailut, noin kokonaisuudessaan, vaikka joitain hyviä suomalaissuorituksia nähtiinkin. Mutta pitkään saimme pettyä euroviisuissakin, ennen kuin se voitto tuli. Pitää vain olla sitkeä, ja sitä meillä ollaan.

Vuoden hengenpelastaja. Se, joka sai Jaana Kivimäen vaihtamaan Bellilenensä hyvän hermorakenteen omaavaan elukkaan. Tässähän alkaa taas uskaltaa seurata pararatsastusta.

Vuoden naapurimaa. Viro. Montako ihmistä tunnette, jotka ovat niin kuin Peder Fredricson? Entä sellaista, jotka ovat vähän kuin Urmas Raag? Sitä paitsi onhan Raagin ja Ibellen meno jotain aivan muuta. Jos Viron poniratsastajat ja junnut alkavat jäljitellä hänen tyyliään eestinponiensa kanssa, se on varmaan ns. jännittävää seurata.

Vuoden suuri- ja suorasuu. Antti Linna. Ratsastusvaikuttajien Hevosurheilussa julkaistuja sanomisia tavataan usein kommentoida SRL:n vuosikokouksissa. Viimeksi valokeilaan pääsi jo syyskokousmateriaalin alkutervehdyksessä Linnan ”varomaton medialausunto”. Hyvä Antti! Media rakastaa ihmisiä, jotka nykyisessä mielensäpahoittajien maailmassa uskaltavat sanoa jotain, vaikka se olisi jonkun mielestä tyhmääkin.

Vuoden säästöteko. Tutkimusten mukaan lapset eivät ole enää aiempaan malliin kiinnostuneita poneista. Ponin sijaan talven suosikkilemmikki on karvamato. Askarreltu karvamato. Vaikea sanoa, millaista johtajuutta karvamato opettaa, mutta on se ainakin helppo ja edullinen pitää, jolloin äidin harrastukselle jää enemmän aikaa ja rahaa.

Vuoden ex. Martin. <3 Kukaan ratsastaja ei ole nostanut yhtä hevosta uralleen niin tärkeäksi kuin Anna-Julia Kontio on tehnyt Fardonin kanssa. Martin taas junaili kimon takaisin Juulille takaisin. Vain Kyran ja Matadorin re-united olisi voinut olla suurempaa.

Vuoden nyksä. Herman van Triest. Ensinnäkin hän olisi puoleensavetävä, vaikka hän olisi kirjastonhoitaja. Mutta hän on toimittaja ja hevoskasvattaja, joka haluaa kasvattaa vaimolleen voittajahevosen kansainväliseen esteratsastukseen. Kuu taivaalta – so last season!

Miia Lahtinen, toimittaja

 

Kansikuva

Hevosurheilu kertoo taustat ja tarinat

Jo 90 vuotta suomalaisen ja hevosen asialla

Siirry tilaamaan ›

Kommentoi


Tuoreimmat tästä blogista