Kuopion perjantai-illan ravit ajetaan tänään #puutunpeliin-teemalla. 

Aamulehden huhtikuun alussa aloittama #puutunpeliin-kampanja pääsee esiin nyt myös ravipiireissä, kun Kuopion ravirata otti haasteen vastaan. Kampanja on kannanotto arjen hyvän käytöksen inhimillisyyden puolesta.

Kuopion raviradan toimitusjohtaja Marita Huttunen kertoo heidän suunnitelleen #puutupeliin-haasteen tiimoilta #ponikaverit-kampanjan, jonka puitteissa kierretään kouluja Kuopion ravinuorten ja ponien kanssa.

”Meillä on esimerkiksi sellainen idea, että siellä oppilaat voisivat yhdessä spray-maalien avulla maalata ponien loimia. Se on yhteistoimintaa, eikä ketään saa jättää ulkopuolelle”, Huttunen sanoo.

Osaltaan #ponikaverit-kampanjan tehtävänä on myös kutsua uusia nuoria poniraviharrastuksen pariin. Kuopiossa ollaan myös aiemmin toteutettu onnistunutta ponitoimintaa esikouluikäisten kanssa.

”Toteutimme poniseikkailun eskareille, kävimme siis huhtikuussa ponien kanssa esikouluilla kiertämässä ennen Toto76-raveja. Eskareissa jaoimme hevosenkengät kaikille lapsille, ja sitten kutsuimme heidät raveihin koristelemaan niitä. Ravinuoret katsomon alakerrassa auttoivat koristelemaan. Meillä oli silloin kolmisentuhatta katsojaa raveissa, ja kampanjalla saatiin kyllä hienosti sellaista porukkaa liikkeelle, jotka eivät aiemmin ole raveissa käyneet”, Huttunen kertoo.

Kuopion #ponikaverit-kampanjaan kutsutaan matkan varrella myös kampanjakummeja, ohjastajia ja valmentajia. Ensimmäinen mukaan ilmoittautunut kummi on Tappi Hoikka.

”Nyt keväällä ja ensi syksynä kierretään ponien kanssa kouluja, ja alueen ravi-ihmisten kanssa ollaan myös mietitty kampanjan oheen ponikerhoa tähän radalle. Siellä olisi sitten aina joku valmentaja tai ohjastaja lasten kanssa pari tuntia mukana ja toisi siten omaa panostaan siihen mukaan”, Marita Huttunen sanoo.

Kuopio haastaa samalla myös muut Suomen raviradat ja raviurheilijat mukaan #puutunpeliin-kampanjaan! Lisää #ponikaverit-hankkeesta kuullaan tämän illan teemaraveissa. Kuopion lähtölistat löydät täältä. 

1076934

Kuopion raviradan toimitusjohtaja Marita Huttunen lähti kampanjaan koulukiusaamista vastaan. Kuva: Annika Nisonen