Hevoset-messut juhlistaa 100-vuotiasta Suomea ja 110-vuotiasta suomenhevosta 8.–9.4. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Ohjelmassa on muun muassa estekilpailuja, rotuesittelyjä ja varsanäyttelyn finaali. Suurimmat muutokset edellisiin Hevoset-messuvuosiin ovat rotu- ja lajiesittelyn laajentuminen molemmille messupäiville sekä sunnuntain aukioloaikojen aikaistaminen aamuyhdeksään.

Lauantaina luvassa on kiinnostavia luentoja. Hevosurheilusta kansainvälisenä markkinana ja mahdollisuutena on kertomassa maailmantähtiä hevoskaupoissa konsultoiva Marjukka ”Maucca” Kärki, ja Marko Björs käsittelee vastuullista valmentautumista. Esteratsastaja-valmentaja Mikael Forstén vetää lauantain esteratsastusklinikan, ja sunnuntain kouluratsastusklinikasta vastaa hallitseva kouluratsastuksen senioreiden Suomen mestari Anna von Wendt.

Kiintoisaa luentosisältöä on myös tohtori David Marlinin hevosen mahahaavaa ja sen aiheuttajia käsittelevät luennot molempina messupäivinä. Kovatasoiset estekilpailut järjestetään molempina päivinä, sunnuntain kisan voittajat saavat paikan Helsinki International Horse Show:n kisoihin.

Hevosmessuilla on myös raviaiheista ohjelmaa. Sunnuntaina keskustellaan tähtiravurin aineksista, mukana lavalla ovat ravivalmentajat Risto Airaksinen, Martti Keskinen, Markku Nieminen ja Riina Rekilä.

Paneelissa käydään läpi, millä kriteereillä ravivalmentajat valitsevat varsan tai valmiin kilpahevosen ja mitä ominaisuuksia he painottavat hevosessa. Tilaisuus alkaa Tähtien Salin lavalla klo 13.

Samalla seminaarikeskuksen lavalla hevossairauksien erikoiseläinlääkäri Mari Vettenranta puhuu hevosen selän ja lantion ongelmista ja hoidosta. Luento alkaa klo 10.

Katso messujen koko ohjelma täältä.

Risto Airaksinen on yksi Hevoset 2017 -messujen puhujista. Kuva: Pekka Salonen