Saimaan Hevosurheilijat ry ja SEY Savonlinna ry järjestävät Kerimäellä ensi viikonloppuna 8.10. – 9.10. kaksipäiväisen koko perheen hevostapahtuman yhteistyössä Lounaskahvila Katriannan ja löytöeläinkotia pitävän Taina Anselan kanssa.

Lauantaina 8.10. klo 12 – 15 vietetään Suomenhevosen päivää Kerimäen puukirkon nurmialueella. Suomenhevosista yleisölle esittäytyvät Mellakka, Friisin Titanik , Puhtin Mahti, Ventterin Vili ja Topek Rasmus. Tarjolla on muun muassa kärryajelua puukirkon maisemissa.

Idea lauantaina järjestettävään Suomenhevosen päivään lähti liikkeelle Fintoton ja R-kioskin yhteisestä PR-kamppanjasta.

“Kampanjasta minulle tuli mieleen, että seuralaisillamme on laatuarvosteluissa viime vuosina hienosti pärjänneitä suomenhevosia. Kysyin saako tällaista tapahtumaa lähteä miettimään ja toteuttamaan. Yhteistyössä tapahtuma saatiin järjestettyä nopealla aikataululla”, Heidi Naukkarinen Saimaan Hevosurheilijat ry:stä kertoo.

Sunnuntaina 9.10. klo 10 -14 puukirkon nurmialueella vietetään Heppabrunssia. Joukko ratsastajia ratsastaa maastoratsastuslenkin päätyen hevosillaan Lounaskahvila Katriannaan. Kahvilan takapihalla on hevosten parkkipaikka, jossa SEY Savonlinna ry huolehtii hevosista ja paikallinen hevosheinäntuottaja Antti Heiskanen tarjoaa “brunssin hevosille”. Ratsastajat voivat nauttia brunssin Lounaskahvila Katriannassa. Tapahtumassa on tarjolla talutusratsastusta sekä tarkkuusammuntaa.

Sunnuntain Hevosbrunssi järjestetään jo toista kertaa.

“Hevosbrunssi on löytöeläinkotia pitävän Taina Anselan ja Lounasravintola Katriannan yrittäjä Jarno Andersinin idea. He pohtivat, että miten Kerimäen kylälle saadaan vähän actionia”, Naukkarinen kertoo.

Suomen eläinsuojeluyhdistysten liitto ry (SEY) toteuttaa jokavuotisen eläinten teemaviikon 4.10. -10.10. Tänä vuonna teemaeläin on hevonen. SEY Savonlinna ry ja Saimaan Hevosurheilijat ry esittelevät toimintaansa ja jakavat tietoa ja materiaalia hevosen hyvinvointiin liittyvistä asioista molempina päivinä. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.

Kerimäellä on tarkoitus järjestää hevosaiheisia tapahtumia jatkossakin.

“Tätä tapahtumaa järjestettäessä kaikki on mennyt todella hyvin. Jokainen taho on innostunut asiasta ja yhdessä tekemisestä. Yksin Saimaan Hevosurheilijat ry ei olisi tällaista tapahtumaa saanut pystyyn. Kun taustalla on useampia, niin silloin tällaisia isompiakin hyviä asioita on mahdollista saada toteutumaan. Tämän vuoden tapahtuma on koeponnistus ensi vuoden isoa tapahtumaa varten”, Naukkarinen päättää.