Hevosen käytännön anatomia -teos on herättänyt suurta mielenkiintoa hevosväen keskuudessa. Teoksen kirjoittaja Sanna Ihasalo on ottanut haastavan tehtävän, ja lopputulos vaikuttaa onnistuneelta.

Ensivaikutelma teoksen ulkoasusta on ammattimainen ja kestävä, onhan paperi laadukkaan oloista. Kierreselkämys lisännee kirjan käyttökelpoisuutta opetus- ja tallikäytössä, aika näyttää miten kierreselkämys tulee käyttöä kestämään.

Teoksen sisällysluettelo lupaa paljon ja asiaa onkin yli 200 sivun verran. Kuvitukset ovat erittäin havainnollisia, esimerkiksi hevosen selkärangat osat ylhäältä päin havainnollistettuna antaa oivalluksia lukijalle. Samoin esimerkiksi nivelrakojen sijainnit havainnollisessa kuvassa esitettynä on mielenkiintoinen.

Teoksen kuvituksen määrä on huomattava ja ristiriita takapolven nivelen sijainnista eri kuvien (s. 38 ja s. 66) kohdalla lienee inhimillinen lipsahdus. Jalka-asentojen piirrokset ovat karrikoidun liioitellut, mutta se lienee tarpeen asian havainnollistamiseksi.

Viittaukset lähdeteoksiin ja lisäaineistoihin ovat hyvin esillä.

Teoksesta löytyvät eläinlääkärin asiantuntijakommentit eri aihealueisiin täydentävät kirjan teoriaosuutta käytännönläheisemmällä asenteella.

Hevosalan kokenut konkarikin saa uskoakseni teoksesta hyvää kertausta ja uuttakin alan tietoa. Tämä teos on tarkoitettu käyttöön vuosiksi eteenpäin ja toivottavaa onkin, että teos pääsee aktiiviseen käyttöön eikä pölyynny kirjahyllyssä.

Koulutuskeskus Salpauksessa työskentelevä opettaja ja hevoshieroja Sanna Ihasalo halusi yksiin kansiin hevosen anatomiatiedon, joka on tähän asti ollut hajallaan eri lähteissä. Kuva: Anu Leppänen

Lisätietoa Hevosurheilu-lehden kustantamasta Hevosen käytännön anatomia -teoksesta ja tilaukset klikkaamalla tätä linkkiä