Kaksi 1640 metrin kilpailua sähköistävät Solvallan raveja, joista moni hevosenomistaja odottaa hevoselleen tietä Elitloppetiin. Illan aikana on luvassa kaksi kutsukorttia toukokuun viimeisen päivän superkisaan.

Suomen Elian Web on yksi osanottajista, joka on jo varmistanut paikkansa suuressa kilpailussa. Valmentaja Katja Melkko sanoi, kuten aiemminkin on häneltä kuultu, että Jorma Kontion saa ratkaista lähdössä taktiset kuviot.

”Hevosta hoidettiin hieman Göteborgin Olympiaravien voiton jälkeen. Muuten ohjelma on jatkunut normaaliin tapaan”, Julmyran valmennuskeskuksen vuoden menestynein valmentaja kertoi Travrondenille.

Meadow Roads -lähdöissä kilpailee hieman kahden kerroksen väkeä, koska myös Attraversiamo on saanut jo aiemmin Elitloppet-kutsunsa.

Ruotsissa Elitloppet-paikkaa on povattu koko kevään ajan Milliondollarrhymelle, joka kuitenkaan tämän vuoden kahdessa kilpailussaan ei vielä ole suuresti säväyttänyt. Ruotsalaisten luottamus hevoseen jatkuu silti edelleen ja esimerkiksi Travronden valitsi 108 euron V86-vihjeriviinsä sen varmaksi.

Harri Koivunen lähetti Sobel Conwayn tiistaina yölautalla Ruotsiin. Samassa kuljetuksessa matkusti Kari Lähdekorven toinen ravuri Quite Special kuin myös Markku Niemisen valmentamat hevoset.

”Hevosenhoitaja Anne Raatikainen valmentaja Petri Salmelan tallista on Ruotsin päässä ottamassa vastaan meidän hevosia.”

Koivunen kuvailee Sobel Conwayn ennakko-odotuksia kysymysmerkillä. Se ehti kilpailla tänä vuonna kerran ennen koronakeskeytystä. Se saalisti takarivin uloimmalta lähtöpaikalta kolmannen palkinnon Kavioliiga Grand Prixistä Willow Priden ja Shadow of Brisbanen takana Jokimaalla.

”Optimaalisesti on päästy sen jälkeen valmistautumaan kauteen, hevonen on terve ja harjoitukset saatu ajaa juuri kuin on haluttu.”

Sobel Conway on hyvin sutjakkarunkoinen tulinen vauhtihevonen, mutta tällä hetkellä valmentaja kuvailee sitä hieman liian lihavaksi.

”Menohaluja tahtoo olla siksi nyt miltei liikaa, kun ei ole saatu startteja alle. Niistä kilot kyllä putoavat taas kun päästään kautta jatkamaan. Torstaina Sobel Conway palaa joka tapauksessa heti Suomeen”, Koivunen kertoi.

Illan toisessa Vägen till Elitloppet – Meadow Roads loppissa Iikka Nurmonen on saanut Next Directionille ykkösradan.

Nurmonen kommentoi lähtöpaikkaa Travrondenille toivepaikaksi ja suunnitteli siitä suoraviivaista ajoa. Totta kai hänen toiveissaan on kutsu Elitloppetiin.

Göteborgissa Next Direction juoksi urheasti neljänneksi toiselta radalta ilman vetoapua. Silloin se kilpaili avojaloin, tänään hevonen juoksee kaikki kengät jaloissaan. ”Hevonen vain parantaa startti startilta. Tänään sillä on mahdollisuus voittoon” Nurmonen tuumi Travrondenille.

Vastaan asettuu jo Elitloppet-kutsun saanut Vivid Wise As. Se sai sen ensimmäisenä voittaessaan Nizzan Grand Criterium de Vitessen maaliskuussa Ranskassa. Viikko sitten hevonen siirtyi Björn Goopin valmennukseen, joka myös ajaa sillä Solvallassa.

Hannu Torvinen ajaa  kilpaa molemmissa vauhtilähdöissä. Next Directionia vastaan hän lähtee Markku Niemisen tallin Lexus Dreamilla, joka on saanut lähtöradan 6.

”Aina kun ollaan auton perässä, onhan siinä jonkinnäköinen sauma. Tämän tason lähdöissä paikka on niin ulkona, että todennäköisesti siitä tulee meille selkäjuoksu”, Torvinen kommentoi.

”Ajetaan rauhassa alku ja katsotaan lopussa mitä saadaan. Ja Solvallassa loppusuoralla ehtii tapahtua vaikka mitä”, Torvinen allekirjoitti.

Lexus Dreamillä on takanaan starttitauko. Se kilpaili viimeksi joulukuussa, kun se kävi juoksemassa Solvallassa toiseksi Ari Moilasen ajamana.

”Valmentaja Nieminen on sen verran kokenut, että eiköhän hevonen ole hyvällä mallilla heti. Totta kai on mielenkiintoista ajaa tällainen lähtö.”

Lexus Dream on kaikin puolin hieno hevonen. Pari lähtöä olen sillä ajanut ja kaikki on mennyt niin, ettei ole kuin kehuttavaa hevosessa.”

Elian Webiä vastaan Torvinen lähtee Nurmoksen tallin Inti Bokolla.

”Totta kai hieno hevonen on myös tämä. Sillä on lähtöpaikka vielä yhden asteen ulompana radalla seitsemän. Hevonen pystyy olemaan näissä lähdöissä mukana.”

Torvinen on ajanut hienoja ajoja Ruotsissa viimeisen viiden viikon aikana, jotka hän on kilpaillut vapaan korona-politiikan maassa. Viidessä viikossa voittoja on kertynyt seitsemän, kakkosia kuusi ja kolmosia kolme.

Keskiviikkona Torvinen ajaa Solvallassa myös seitsemän kuukauden tauolta nyt Pekka Korven tallista palaavaa Walk Outia ja Tapio Perttusen tallin 3-vuotiasta MAS Evelyniä.

MAS Evelyn teki hienon suorituksen toiseksi, kun ajoin sitä Solvallassa huhtikuussa. Se on kivan tuntuinen, oikeinkin kehittyvä hevonen.”

Torstaina Torvinen kilpailee Örebrossa, perjantaina Solvallassa ja lauantaina Mantorpissa.

Sisyfosin valmennustilalla asuva Torvinen on ravien lomassa auttanut eri valmentajia hiittiajoissa. Kauanko olet suunnitellut jatkavasi Ruotsin puolella?

”Tulevaisuudesta en osaa sanoa vielä mitään tarkkaa. Sen ainoastaan tiedän, että ainakin ensi tiistaina ajan kilpaa Suomessa Lahdessa”, alkuviikosta kohua joustavilla karanteenikäsityksillään aiheuttanut ohjastaja totesi.

Timo Nurmos on aiemmin kertonut, että Inti Boko on talvehtinut Normandiassa ja harjoitellut merenrannassa ja mäkitreenissä.

Kahden vuoden takainen kriteriumvoittaja ja Breeders Crownin kakkonen Inti Boko palaa radalle kuuden kuukauden kilpailutauon jälkeen. Odotukset tälle kaudelle ovat hyvät, hevoselta on poistettu talvella myös sitä haitannut sudenhammas ja harjoitukset ovat sujuneet hyvin. Keskiviikkona Inti Boko on ilmoitettu juoksevan kengittä.

Nurmoksella on odotuksia Elitloppet-kutsuun myös tamma Une Etoile Garille. “Tuskin se tauon jälkeen voittaa heti, mutta toivottavasti tekee sellaisen esityksen, että kutsu saadaan.”

Elitloppet-paikan jo saanut Chief Orlando ei kilpaile pikamatkalla Solvallassa, kuten valmentaja Pia Huusari jo aiemmin Hevosurheilulle mainitsi. Hän valitsi Kari Ala-Röyskön ja Esa Himasen hevoselle 2640 metrin kilpailun ensi lauantaina Mantorpissa. Samassa lähdössä juoksee myös Pekka Korven tallista Hotshot Luca.

Vägen till Elitloppet - Meadow Roads lopp