Tänään torstaina Seinäjoella alkaneilla jalostuspäivillä palkittiin parhaita vuonna 2019 kantakirjattuja tammoja.

Kummastakin rodusta palkittiin kolme kovimmat kokonaispisteet kantakirjauksessa kerännyttä tammaa. Suomenhevosten puolella oli tasaista, kolme parasta saivat tasapisteet 60 ja paremmuusjärjestyksen ratkaisi ennätys. Erikoisuus oli, että kaikki kolme ovat edelleen kasvattajiensa omistuksessa.

Parhaaksi nousi toissa vuoden Villinmiehen Tammakilpailun voittaja Huima Lento 24,6a, jonka kasvattaja-omistaja on Chanette Roth. Toiseksi tuli lahtelaisen Miia Liipolan Runoneito 26,5ke ja kolmanneksi Finn-Teamin Kunnaan Tähti 26,8ke.

Lämminverisistä ykkönen oli Carita Tuomisen kasvattama, ja Sari Sormusen ja Jenna Heikkisen omistama Star Price 13,1a. SE-tamma Heidi Ale 13,8ake oli toinen, sen on kasvattanut Kuusaan Virma Oy ja omistaa Heidi Stable. Tamma varsoo huhtikuussa R.C. Royaltysta. Kolmanneksi parhaat pisteet kantakirjauksessa sai EE-tamma Ratu Royale 11,0a (3). Tamma teki epäonnistuneen startin eilen keskiviikkona Vermossa ja sillä oli aamulla jalka turvoksissa. “Onko se imusuonentulehdus vai hankoside”, omistaja-valmentaja Vesa Santanen huokaisi.