Kasvattajapäiviltä orimarkkinoille saatiin yksi poniori.

Ori Pin Rock’s Mikado tarjottiin suomalaisen ratsuponin kantakirjaan kilpailusuoritusten perusteella. Oriilla on tuloksia sekä este- että kouluratsastuksesta. Orilautakunta totesi ponin olevan kuuliainen ja yhteistyöhaluinen sekä soveltuvan luonteensa puolesta erittäin hyvin lapsille. Oriin on kasvattanut ja sen omistaa Tiina Ristimäki. Ori merkittiin Suomen ratsuponikantakirjan I jalostusluokkaan ja sille myönnettiin jalostukseenkäyttöoikeus vuosiksi 2018-2022.
Kolmivuotiasta FWB-oria Cherrygarden´s First Lovea sen sijaan ei hyväksytty. Omistaja Pirkko Saalinki kertoo, että oriin todettiin olevan potentiaalinen ja rakenteeltaan hyvä, mutta se oli puutteellisesti valmisteltu.
“Kävin pitkän keskustelun lautakunnan kanssa, ja he kertoivat, että näkevät oriin mielellään ensi vuonna, mutta se kannattaa laittaa ammattilaisille valmisteltavaksi”, Saalinki kertoo.
Saalinki on toiminut aiemmin paljolti arabihevosten kanssa, ja hän koki oriin esittämisen opettavaisena.
“Ennen muuta olen onnellinen siitä, että hevossilmäni ei ole pettynyt, vaan olen aikaan osannut valita laadukkaan varsan”, hän iloitsee.
Oriin jatkovalmisteluja suunnitellaan jo.