Ratsujalostusliitto palkitsee lauantaina Tampereen Hevoset-messuilla New Hill -hevosia kasvattavan Gunnel Forsströmin vuoden urheiluhevoskasvattajana.

Viiiden tuhannen euron palkinnon kriteereinä on vähintään kolme vähintään kansallisella tasolla kilpailevaa hevosta, jotka ovat keränneet rankingpisteitä ja löytyvät SRL rankinglistalta. Palkinto jaetaan kolmannen kerran. Forsströmin siivittivät ylivoimaiseen voittoon hänen kasvattamansa kouluratsut New Hill Julitrea (Revan – Alcatraz), New Hill Rossellini (Rousseau – Rosenkavalier)  ja New Hill Letitia (Rubinstein I – Sandro Hit) .

”Onhan se palkinto kovan työn päälle. Olen hirveän tyytyväinen”, Forsström sanoo.

Ratsastuksen 30-vuotiaana aloittanut, nyt jo seitsemänkymppinen Forsström aloitti kasvatuksen 1980-1990-lukujen vaihteessa.

New Hill -varsoja on syntynyt yhteensä 23, ja kruununjalokivi on Stella Hagelstamin New Hill Julitrea.

”Onhan se jotain, josta ihminen ei voi edes unelmoida. Joka kerran, kun näen sen, mikä tapahtuu usein, mä ajattelen. että voi ei, ton mä olen tehnyt itse. Mähän olen siementänytkin sen aikanaan”, Forsström kertoo.

Julitrean emä Julerose GER on Saksasta tuotu tamma. Siihen panostaminen oli tärkeä asia koko Forsströmin kasvatusuralla.

Nyt Forsström on jo lopettanut kasvattamisen oman iän tullessa vastaan.

”Mutta nuorimmat ovat vasta kaksivuotiaita, joten tässä on vielä pitkään seurattavaa”, hän sanoo.

”Tämä on ollut erittäin antoisaa hommaa. Paljon suruakin, mutta pääasiallisesti suurta iloa! Päähänpistosta tämä lähti, vei pikkurillin ja sitten koko kädenkin”, Forsström huokaa.