Jussi Kauppinen ja Ville Sissonen huusivat tamma Intelligent Striden (Maharajah) ennätysnumeroin 41 000 euroa. 

Oy SP Ab:n kasvattama varsa on kaikkien aikojen kallein suomalaisessa varsahuutokaupassa huudettu hevonen. Ypäjä-hallissa huudetun hinnan 41 000 euroa päälle lisätään arvolisävero, huutokauppaprovisio sekä toimiston käsittelykulu. Maharajahin tyttären todellinen hinta nousee näin 51 690 euroon.

Maltalla asuvat tuoreet hevosenomistajat Jussi Kauppinen ja Ville Sissonen ovat Tapio Mäki-Tulokkaan asiakkaita.

“He ovat uusia hevosenomistajia”, Mäki-Tulokas sanoi. “Ottivat hiljattain yhteyttä ja kertoivat, että hevonen tekisi mieli ostaa. Innokkaita kavereita tähän touhuun, aika näyttää, mutta voi olla, että ostavat jatkossakin hevosia.”

Intelligent Striden taustalta löytyvät kasvattajat Pauli, Milla ja Mikael Pitkänen, jotka olivat tulokseen luonnollisesti tyytyväisiä.

“Mieli on hyvä, mutta haikea. Kaikki meidän hevoset on rakkaudella kasvatettu. Tiedän, että hevonen pääsee hyvään paikkaan ja saa mahdollisuuden”, Milla Pitkänen sanoi. “Tällainen luo uskoa koko suomalaiselle hevoskasvatukselle.”

Seuraavaksi kalleimmat kaupat tehtiin tamma Foxy Lilystä (Classic Photo), ori Chef Ordenista (The Bosses Lindy) ja tamma Motive Matchista (S.J.’s Caviar). Foxy Lilyn huusi 15 500 eurolla Petri Salmela, Chef Ordenin 15 000 eurolla Onkel Invest Oy ja Motive Matchin 15 000 eurolla Star Racing Oy.

15 000 euron ylittäneitä sisäänhuutoja Ypäjällä nähtiin useampia. Sisäänhuudettujen joukossa olivat muun muassa readycashilaiset Stonecapes Tricky (sisäänhuuto 27 500 euroa) ja Stonecapes Topgun (sisäänhuuto 28 500 euroa). Intelligent Striden kasvattajat huusivat toisen myynnissä olleen varsansa Steely Striden (Zola Boko) sisään 18 000 euron huudolla.

Suomenhevosista kalleimmaksi kohosi Antti Ripatin kasvattama ori Beris (Boker), jonka sai mukaansa Team Ojanperä. Beriksen vasarahinta oli 10 500 euroa.

Beris

Antti Ripatin kasvattama Beris (Boker) huudettiin 10 500 eurolla. Beris on Viktor Kärpän täysveli. Kuva: Hanna Laakso

Varsahuutokaupan 2018 tuloksia kokonaisuudessaan pääset katsomaan osoitteessa hevoshuutokaupat.fi. 

Lisää huutokauppatunnelmia voit lukea Hevosurheilusta keskiviikkona 19. syyskuuta. 

Artikkelia muokattu 17. syyskuuta kello 10:06: Foxy Lilyn vasarahinta oli 15 500 euroa, ei 15 000 euroa, kuten artikkelissa ensin mainittiin. 

Kansikuva

Hevosurheilu kertoo taustat ja tarinat

Jo 90 vuotta suomalaisen ja hevosen asialla

Lue loput lehdestä ›