Huippusukuinen tammakatras odottaa parhaillaan karanteenissa lentokuljetusta Suomeen 15. joulukuuta.

Kimmo Kempin Kemppitalli Oy on suunnannut kasvatustoimintansa viime vuosina Amerikan mantereelle. Nyt se palaa näyttävästi myös Suomen markkinoille.

”Hankin Amerikkaan uusia tammoja, ja tuli luonteva hetki siirtää tänne sellaisia tammoja, jotka eivät ole ensimmäisillä varsoillaan täysin onnistuneet siellä”, Kimmo Kemppi kertoo.

”Amerikassa markkina on raaka: heti ensimmäisillä varsoilla pitäisi saada tulosta. Jos ne eivät pääse parhaille valmentajille tai niistä ei muuten tule ikäluokkatähtiä, seuraavat ovat huutokaupoissa harmaata massaa.”

”Nämäkin tammat ovat minusta tosi laadukkaita, mutta jos ensimmäiset varsat ovat juosseet vain jotain 50:ttä tuhatta dollaria, niiden seuraavia varsoja arvostetaan enemmän Suomessa”, Kimmo Kemppi näkee.

Näitä kriteereitä nyt saapuvista tammoista ei täytä Chance d’Occagnes (Ready Cash), jonka Kemppi osti vastikään Timoniumin huutokaupasta Baltimoresta kantavana Southwind Frankista.

”Sen aikaisemmat varsat ovat Euroopassa, ja vanhin niistä on 3. Uskon, että sen tuleviakin jälkeläisiä on helpompi saada kaupaksi Euroopassa”, Kimmo Kemppi olettaa.

Pääpaino hänen kasvatustoiminnassaan on edelleen Amerikassa. Siellä Kemppi Stables Inc:llä on kokonaan tai osaksi omistuksessa 15 tammaa.

Suomeen tulevat tammat

Chance d’Occagnes (Ready Cash), kantaa Southwind Frankista

Albiona Hanover (Credit Winner), kantaa Walnerista

Paladin (Yankee Glide), kantaa What The Hillistä, yhdessä Suojalampi Stablesin kanssa

Credit To Elgin (Credit Winner), kantaa Ftaher Patrickista

Muchness (Yankee Glide), kantaaTrixtonista, yhdessä Suojalampi Stablesin kanssa