Jalostusori, Noora Forsténin kilpahevonen Lord Lohengrin lopetettiin tänään perjantaina.

”Syynä oli sama vamma, joka sille tuli jänteeseen yli vuosi sitten. Se tiedettiin pahaksi”, Noora Forstén toteaa.

Jännettä hoidettiin tuoreeltaan kantasoluhoidolla Hollannissa, ja ori siirtyi pois urheilukäytöstä. Sitten annettiin luonnon parantaa: Lorda oli päivät pitkät laitumella ja käveli välillä vesimatolla. Ori alkoi kuitenkin ontua, ja eläinlääkäri totesi, että vamma on vain pahentunut. Forstén mietti jopa oriin ruunausta, että se osaisi olla rauhallisemmin, mutta sitä ei katsottu tässä tapauksessa järkeväksi, sillä Lord Lohengrin on aiemmin historiassaan ähkyleikattu ja silloin toipuminen oli hankalaa.

”Nyt Lord Lohengrin sai viettää viimeiseen hetkeen tosi hyvää elämää. Ei se olisi ansainnut sitä, että se seisoisi loppuelämänsä jossain jäisessä tarhassa”, Forstén sanoo.

Lord Lohengrinissä silmiinpistävää oli sen keveys, tasapaino ja toimivuus. Se ehti saavuttaa yli 100 voittoa tai sijoitusta kansainväliseltä ja Saksan kansalliselta GP-tasolta ja se muun muassa sijoittui Oslon ja Helsingin GP-luokissa.

Lord Lohengrin jätti Suomeen vain tämänvuotisen ikäluokan, tammoja oli parisenkymmentä.

”Toivotaan sormet ristissä, että siitä syntyy mahdollisimman monta hienoa varsaa ja nitä tulee myyntiinkin”, Forstén sanoo.