Oripäivät alkoivat. Ensimmäisessä 3-vuotiaiden irtohypytyksessä ilahduttivat muun muassa Diamant de Plaisirin jälkeläiset. Koska onhan se hienoa, että Suomessa vaikuttaneen oriin jälkeläisiä tulee Oripäiville neljä kappaletta, ja kaikki näyttävät kykyä ja tekniikkaa.

Oreista ST Dicaprio ja Diamant de Magic Mice hyppäsivät molemmat vakuuttavasti ja ilman virheitä. Ensimmäinen sai erityiskiitosta keskittymisestään puomeihin, toinen takajaloistaan. ST Dinaro oli hieman jäässä ja eteenpäinpyrkimys oli puutteellinen, mutta se onnistui silti esittämään kapasiteettia ja tekniikkaa. Diamantez teki virheen ja huolestui mutta hyppäsi sen jälkeen takakaviot melkein kattoon.

Jo Zangersheideen hyväksytty Lotto (i. Diamant de Semilly) sen sijaan ei ollut parhaimmillaan, kun se ensin oli liikaakin menossa, mutta sitten pysähtyi isolle okserille ja hyppäsi paikaltaan sen päälle. Kuten tuomaritkin kiittivät, se jatkoi kuitenkin hyvin vielä sen jälkeen.

Tyylikäs Quarante (Quiran) teki virheettömän suorituksen ja teki asiat helpolla tavalla ja asenteella, mutta tuomarit olisivat toivoneet hyppyyn vielä paremman lopun erinomaisen alun jälkeen.

Viimeisenä hypännyt Londen (Comme Il Faut) taas vaikutti olevan varovaisuuden huippu, ja se hyppäsi valtavan korkealle. Senkin kohdalla haluttiin parempi hyppy loppuun saakka ja kropan läpi.

Kouluoreja oli yksi, Magnifico (Millenium). Se osoitti jonkinlaista esteälykkyyttä, ja se suoriutui tehtävästään hyvin jatkaen kiltisti, vaikka veti kerran okserin alas.

Lisää teemasta: Oripäivät 2019