Anna-Julia Kontion kilparatsu Pacific des Essarts (Diamant de Semilly – Totoche du Banney) hyväksyttiin kesäkuun alussa FWB-kantakirjaan ensimmäisellä palkinnolla.

Ori on aiemmin hyväksytty Selle Francais -kantakirjaan, joten käsittely tehtiin röntgenkuvien ja kilpailutuloksien perusteella. Kontion kanssa viiden tähden kilpailuissa 160-luokkia myöten tulosta tehneen oriin kohdalla asiaa ei täytynyt ihmetellä. Pacific on käytössä yleisillä luvilla.

“Kisatulokset puhuu puolestaan”, Suomen Hippoksen jalostusjohtaja Minna Mäenpää toteaa.

Pacificista käytetään nuorena otettua pakastespermaa, joka on toiminut hyvin, kertoo Anna-Julia Kontion äiti Tuula Kontio. Viitisen tammaa on siemennetty Suomessa, ja niistä useita on jo ultrattu kantaviksi. Kontion oma läpimurtotamma Escape (Espri – Golfclub) on kärsinyt kiimahäiriöistä, ja se ei ole vielä odottajien joukossa.

Kantavana on sen sijaan Petri Korhosen satulan alta tuttu Cahuita (Coronado – Caretino).

“Mahtava ori, joka on näyttänyt, mihin pystyy. Olen henkilökohtaisesti nähnyt tallissa, miten hyväluonteinen se on, ja pienelle pyöreällä Cahuitalle sopii jalo, kevyempi ori”, Mia Korhonen perustelee.

Samassa Suomen Hippoksen kokouksessa paperikäsittelynä hyväksyttiin FWB-kantakirjaan ja ensimmäiseen jalostusluokkaan myös oriit Vilancio ( Vitalis – Lancet), Vitalis (Vivaldi – D-Day), Top Gear (Totilas – Don Fredrico), Casallco (Casall – Contender) ja Quality (Quinar – Lantaan).