Pohjoismaissa moni ravitalli jää tällä viikolla vaille isäntää, kun pomot suuntaavat USA:n suuriin ravuri- ja peitsarihuutokauppoihin. Innostus jenkkiravureihin on suurinta ruotsalaisilla hevosenomistajilla.

Lexingtonin huutokauppa alkaa ensi yönä Suomen aikaa kello 2. Huutokaupan teko jatkuu lauantaihin asti. Myytäville hevosille on jaettu numeroita 730 asti.

Sunnuntaina Solvallan tallialueella sai vaikutelman, että kaikki Ruotsin suurimmat valmentajat Daniel Reden, Timo Nurmos, Reijo Liljendahl, Stefan Melander hevosenomistajineen ja kumppaneineen tekivät lähtöä Jenkkeihin. Paikalla on toki monia Suomestakin, kuten uskolliset Lexingtonin kävijät Martti Ala-Seppälä, Saku Mikkola ja kumppanit.

Reijo Liljendahlilla on ollut jo vuosia toinen jalka ovenvälissä USA:n raviurheiluun. Hän käy kimppavalmentajansa Marcus Melanderin tallilla valmentamassa hevosia kuukausittain noin 3-4 päivää.

“Olen Lexingtonissa sunnuntaihin asti ja sitten lennän New Jerseyyn farmille. Treenaan hevoset maanantaina ja lähden kotiin Ruotsiin”, Liljendahl kertoi matkasuunnitelmastaan.

“Huutokaupoista on tarkoitus hankkia uusia. Joka ikäluokassa täytyy olla hevosia, jos meinaa pysyä vauhdissa mukana.”

Liljendahlilla on tallissaan tällä hetkellä jo 23 yksivuotiasta ravuria aloittamassa harjoittelun kohti urheilun parrasvaloja.

“Ruotsista ostettiin 2, Wenngarnista 2, Italiasta 2”, Reijo luetteli.

“Nyt katsotaan mitä on Amerikasta mahdollisuus löytää, Lexingtonissa on hyvä kirja ja sitten on Harrisburg vielä jäljellä marraskuussa.”

Näyttää, että keskityt huutokaupoissa jenkkisukuisiin ravimaihin. Entä ranskalaiset, oletko koskaan käynyt esimerkiksi Deauvillessa?

”Ranskalainen on liian vaikea hevonen minulle. Olen huono valmentaja, en pärjää niillä”, Reijo hymähtää suoralla, nopealla ja analyyttisellä tyylillään.

”Ne ovat pitkän tähtäimen projekteja ja omistajalle kalliita pitää Ranskan hevosia, myöhäiskehitteisiä ja jollain tavalla vaikeita hevosia. Huutokaupoissa en tunne niiden sukuja, enkä osaa kieltä.”

Lexingtonin verkkosivulta pääsee tutkimaan myyntikatalogeja ja tuloksia täältä.

Lexingtonin verkkosivulta löytää myös linkin suoraan live stremingiin myyntikehästä täältä.

Huutokaupat alkavat USA:ssa aina kello 7 illalla eli Suomen aikaa kello 2 yöllä. Ensimmäisenä iltana varsoja talutetaan myyntikehään numeroon 106 asti ja sen jälkeen jatketaan oheisen ohjelman mukaisesti.

DAY 1 – Tuesday, October 2, 2018 — 7:00pm — Hips 1 – 106
DAY 2 – Wednesday, October 3, 2018 — 7:00pm — Hips 109 – 276
DAY 3 – Thursday, October 4, 2018 — 7:00pm — Hips 281 – 446
DAY 4 – Friday, October 5, 2018 — 7:00pm — Hips 449 – 610
DAY 5 – Saturday, October 6, 2018 — 7:00pm — Hips 613 – 730