Ponioripäivien toisena päivänä sunnuntaina yleisön eteen marssitettiin seitsemän new forest -oritta, kaksi gotlanninrussia ja kaksi welsh-sektioiden oritta.

New forest -oriiden joukosta erottui viisivuotias Wind In The Willows 49 NF, joka hyväksyttiin viikko sitten myös ratsuponijalostukseen.

“Arvostan ratsuponien kantakirjaan hyväksymistä enemmän, koska ratsuoripäivien testit ja tarkastukset ovat paljon kattavammat. Halusimme kuitenkin uusia myös luvan new forest -ponien jalostukseen, sillä meillä on kotona useita new forest -tammoja”, oriin hoidosta ja valmentautumisesta vastaava Sanna Raatikainen kertoi.

Päivän korkeimmat pisteet sai neljävuotias gotlanninruss-ori Korpral Winner, jonka jalostusluvan uusiminen on edessä ensi vuonna gotlanninrussien generalmönstringissa. Köyliöläisen Heidi Vuoren kasvattama ori palkittiin ensimmäisellä palkinnolla. Kyseessä on vasta neljäs Suomessa syntynyt ori, joka on jalostusarvostelussa ansainnut ykkösen.

Welsh-oriista I-palkinnon ansaitsi hollantilaissyntyinen Ysselvliedts Georgetown, joka on jo ehtinyt saada jälkeläisiä Suomessa. Hyväluustoisen oriin omistaa Elina Jääskelä Haapavedeltä.

Ponikohtaiset tulokset täällä

Lauantain juttu täällä