Vuoden 2007 Hambletonian-voittaja on ylivoimaisessa johtoasemassa Pohjois-Amerikan 2-vuotiaiden isäoritilastossa ja on nyt kärjessä myös vuotta vanhemmissa.

Perjantaina 11. syyskuuta ajetuissa 2-vuotiaiden PASS-finaaleissa tappioton Broadway Donna toi isälleen voiton tammojen kisassa, missä donatolaisille tuli myös sijat kolme ja viisi. Lisäksi Twill Be Done voitti lohdutuslähdön.

Oriiden ja ruunien 351 000 dollarin kokonaispalkintosummalla ajetussa finaalissa Sliding Home otti arvokkaan kakkossijan.

Nyt kun Sire Stakesit ovat Pennsylvaniassakin ohitse, kakkosena oleva Muscle Hill alkaa pikkuhiljaa tavoittaa. Ohitse nouseminen vaikuttaa kuitenkin epätodennäköiseltä, vaikka Muscle Hillin huippupojan Southwind Frankin voittokulku jatkuisikin. Donato Hanoverilla on jo 40 vähintään koelähdön voittanutta varsaa tässä ikäluokassa. Niitä on myös steikattu loppukauden suurkilpailuihin, joten rahaa tulee jatkossakin tasaisen varmasti.

Kolmevuotiaiden puolella kaikki on vielä mahdollista, vaikka tässäkin ikäluokassa Donato Hanoverilla on leveyttä selvästi enemmän kuin kakkosena olevalla Explosive Matterilla ja hieman enemmän kuin kolmosella Muscle Hillilla, jotka ovat enemmän huippujensa Pinkmanin ja Mission Briefin varassa.

Donato Hanoverin kolmevuotiaista pojista kolme ja tyttäristä neljä on ravannut tällä kaudella jo yli 100 000 dollarin voittosumman, kun Explosive Matterilla samaan on yltänyt yhteensä neljä ja Muscle Hillillä kuusi varsaa.

Isopalkintoisia kilpailuja on molemmille ikäluokille jäljellä vielä useita. Syksyn suuret finaalit alkavat ensi viikon lauantaina 19.9. Kanadassa Mohawkin radalla Torontossa, missä kolmevuotiaat kamppailevat 1,1 miljoonan ja kaksivuotiaatkin lähes 800 000 dollarin palkintopotista.

 

Pohjois-Amerikan isäoritilastot

2-vuotiaat ravurit

3-vuotiaat ravurit

Ravurit kaikki ikäluokat