Tähtivieraina Ruotsin jalostusseminaarissa

Jean-Pierre Dubois kasvattanut Eurooppaan huippunimiä kuten Love You, Varenne, Ganymede ja Goetmals Wood.

Paul F Spears kasvattanut mm. USA:n raviurheilun Triple Crownin vuonna 2004 voittaneen Windsong’s Legacyn.

Aikamme suuri virtuoosi ravijalostuksessa Jean-Pierre Dubois puhui Ruotsissa pidetyssä seminaarissa runsas viikko sitten Tukholmassa.

Jean-Pierre Dubois on osannut yhdistellä maailman parhaita hevossukuja mestarillisesti. Hän ei aikaillut käyttää hyväkseen vuosia 1987-1992, kun Ranskassa ravikantakirja oli osittain auki tietyille amerikkalaislinjoille. Dubois ehti modernisoida ranskalaista jalostusta tavalla, joka vaikuttaa tänäkin päivänä koko Euroopan raviurheiluun.

Ruotsin seminaarissa Dubois näki, että Ranskassa on aika avata ovet jälleen uudelleen amerikkalaissuvuille.

”Meidän on saatava ranskalaisravuriin taas lisää nopeutta. Minusta tuntuu, että ranskalaisravurit alkavat tulla hitaammiksi joka sukupolvi. Nopeutta ravureille tuoneet suvut alkavat olla jo niin kaukana 25-30 vuoden takana jalostuksessa, että niillä ei ole pian merkitystä.”

Duboisin mukaan ruotsalaisravureiden menestys Vincennesissä kertoo, että ranskalaisravureiden jalostusta on korjattava nopeampaan suuntaan. Muuten kaikki rahat valuvat vierailijoille.

”Mielestäni meidän pitää jälleen avata kantakirja seuraavien 8-10 vuoden kuluessa.”

Ranskassa konservatismi on suojannut ravipoliittisesti lajia omille, kun taas amerikkalainen konservatismi ravurijalostuksessa pohjautuu liiketoimintaan.

”USA:ssa kukaan ei halua lähteä kokeilun maksumieheksi. Meillä ei kokeilla juurikaan edes peitsareiden ja ravureiden sukujen yhdistämistä eurooppalaislinjoista puhumattakaan”, totesi seminaarin toinen alustaja Paul F Spears, joka toimii nykyisin mm. maailman suurimman ravurisiittolan Hanover Shoe Farmsin varatoimitusjohtajana.

 

Your Highnessin (Chocolatier) voitto lauantaina Vincennesissä on tuore esimerkki ruotsalaisravureiden menestyskulusta Ranskassa. Kuva: Gerard ForniYour Highnessin (Chocolatier) voitto lauantaina Vincennesissä on tuore esimerkki ruotsalaisravureiden menestyskulusta Ranskassa. Kuva: Gerard Forni